27 [DEC 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 27 decembrie 2014

Sfântul Ştefan - semnificaţii, tradiţii şi obiceiuri

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1194 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Sfântul Ştefan- semnificaţii, tradiţii şi obiceiuri

Biserica ortodoxă îl sărbătoreşte în fiecare an pe 27 decembrie pe Sfântul Ştefan. Conform Noului Testament, Stefan se tragea din Ierusalim, avea origini iudeice si a fost luat de Iisus Hristos sub aripa sa, sa il urmeze pretutindeni si sa ia parte la faptele si minunile sale. Sfantul Stefan a fost numit Arhidiacon, functie care prevedea ca el să îi conducă pe diaconi.

Stefan a stârnit invidia fariseilor nemultumiţi de faptul că el încearca să aducă oamenii de partea sa şi să îi convertească la creştinism prin predicile despre învăţăturile lui Hristos. La putin timp dupa ce a devenit diacon, Stefan a fost dus inaintea Sinedriului, fiind acuzat de blasfemie la adresa lui Moise şi a lui Dumnezeu. Interogat de către Caiafa, cel care îl judecase şi pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Stefan îi acuză pe cei care doreau ca el sa piară. Găsit vinovat de blasfemie, Sfântul Stefan este condamnat la moarte prin lapidare. 

În această zi, creştinii care au probleme de sănătate sau se judecă de multă vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul  Ştefan, sfinţită. Astăzi se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan. De Sfântul Ştefan se prepară şi se împart mucenici cu miere şi nucă, care amintesc de moartea lui mucenicească. Pentru sporul casei şi pentru rudele cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune, iar împăcările sunt binevenite în această zi.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU