Curs valutar:
4.6550
3.9774
16 iulie 2018 Ultimul update: 18:08
12 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 12 octombrie 2017

Semafoarele inteligente de la Crîng, prea deştepte pentru cei care le-au implementat

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 2851 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro


Semafoarele inteligente montate de societatea Urbis Serv în intersecţia de la Crîng au bulversat tot traficul în zona respectivă. Ieri, circulaţia, care şi aşa era destul de anevoioasă în zona Crîng, s-a remarcat prin cozi infernale, care  s-au format pe ambele sensuri, atît dinspre bariera Ploieşti, cît şi dinspre strada "Mareşal Averescu". Ceea ce în opinia autorităţilor urma să meargă strună, s-a dovedit un adevărat coşmar pentru şoferii care au ajuns ieri în zona Crîng.
 Cei mai mulţi şoferi nu au auzit de  semafoarele inteligente, dar au constatat că datorită lor au fost nevoiți să stea și cîte o jumătate de oră la coadă ca să traverseze intersecția. Nici vorbă de o îmbunătățirea a fluienței circulaţiei. 
 
Autoritățile nu exclud posibilitatea ca episoadele cu aglomerație să se repete

Semafoarele inteligente montate de municipalitate la intersecția Crîng au creat ieri, în prima zi de funcționare, un adevărat haos în trafic. Ceea ce ar fi trebuit să aducă o îmbunătățirea vizibilă a circulației autovehiculelor s-a dovedit a fi în realitate pricina unei aglomerații infernale, care a atras criticile șoferilor ce au fost nevoiți să aștepte chiar și o jumătate de oră pentru a traversa intersecția de la Crîng. Senzorii cu care sunt accesorizate semafoarele pentru a fluidiza traficul, în realitate nu fac altceva decît  să adauge timp de trecere autovehiculelor prinse aglomerație pe ambele sensuri. Autoritățile au încercat să tempereze spiritele și au declarat în mass media locală că astfel de episoade cu aglomerație ar urma să se mai repete și au dat în același timp asigurări  că “toate micile probleme vor fi depășite în timp”.


Senzorii acționează în funcție de distanța de oprire a mașinii 

Specialistul societății Urbis Serv în materie de trafic, inginerul Mihai Sima, spune că semafoarele nu sunt făcute să fluidizeze circulația, ci să o ordoneze și este de părere că dacă municipalitatea ar fi trebuit să amenajeze în zona respectivă un sens giratoriu, dacă ar fi avut în intenție să fluidizeze circulația în zonă. Tot inginerul Sima a fost cel care a explicat modul în care funcționează semafoarele inteligente. “Aceste semafoare sunt dotate cu senzori care au o rază de detecție cuprinsă între între 0,5 și 6,5 metri de la trecerea de pietoni. Problema este că șoferii, cînd staționează la semafor, nu se încadrează toți pe porțiunea dintre cele două valori și nu sunt detectați. Nefiind detectați se dă verde pe celelalte sensuri de mers și de aceea apar aceste blocaje”, a explicat Mihai Sima, reprezentantul Urbis Serv. Din explicația respectivă este ușor de tras concluzia că municipalitatea a montat semafoare inteligente, dar nu a luat în calcul că șoferii care tranzitează zona au nevoie de informare cu privire la funcționarea lor. Un polițist local sau dacă nu, o simplă pancartă, pe care să se indice distanța de oprire față de trecerea de pietoni, ar fi fost o soluție simplă prin care s-ar fi evitat probleme care le-au întîmpinat ieri șoferii dar și pietonii în zona Crîng. Etichete: Crîng |  deştepte |  implementat |  inteligente |  pentru |  Semafoarele
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 iul 2018 [17:51]  ACTUALITATE BUZAU

Infiorator!A murit zdrobit de roata remorcii

263 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:55]  ACTUALITATE BUZAU

Masina rasturnata pe DN2-E85,doua victime

201 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:35]  ACTUALITATE BUZAU

Militarii accidentati la Boboc sunt in stare buna

200 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU