17 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 17 octombrie 2019

Șeful APIA, anunț despre plata avansului la subvențiile agricole

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2518 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Aproape 6400 de fermieri din județul Buzău primesc zilele acestea avansul la subvențiile aferente anului în curs.
Plățile au început de miercuri, 16 octombrie. Banii vor fi virați în conturile fermierilor ale căror dosare au fost aprobate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Există și un număr de circa 11 700 de fermieri buzoieni, care dintr-un motiv sau altul nu au intrat în prima tranșă de avans. “ Am început și noi la APIA Centrul Județean Buzău autorizarea plăților în avans, cu cererile depuse în campania 2019, cu un prim eșantion de 6388 de fermieri, pentru o suprafață de peste 95 000 de hectare. Există în continuare diferența de fermieri – 11 766 – care sunt, deocamdată, blocați la avans. Principalele motive pentru cei mai mulți dintre ei: fie eșantionul de control clasic, de 926 de fermieri, eșantionul de control prin teledetecție, cu 944, fermierii care au solicitări doar pentru sectorul zootehnic - și acestea nu fac obiectul plăților în avans – 1518 fermieri și circa 370 de fermieri, care au declarat pajiști permanente, în cererile unice și au declarate și animale, fiind necesar să li se calculeze încărcătura UVM.”, a declarat Claudia Stelea, directorul APIA Buzău.
Plățile vor fi efectuate până pe 30 noiembrie. Până atunci și alți fermieri vor intra în plată “ Dintre acești fermieri blocați, până la finalizarea plăților în avans – respectiv 30 noiembrie 2019 – vor intra la plată, în perioada următoare, și fermierii din control clasic, precum și fermierii cu solicitări din pajiști permanente. Aceste date vor fi introduse în perioada imediat următoare, vom avea rezultatele și ei vor putea fi aprobați la plată.” a mai declarat directorul APIA, Claudia Stelea.
Fermierii vor primi in această perioadă un avans de 70 la sută din subvențiile aferente anului 2019. Avansul APIA se achită până 30 noiembrie, urmând ca din 1 decembrie să se demareze plata integrală. În primele tranșe de plată pentru avans vor intra mai ales fermierii mici și medii, care au depus cereri pentru suprafețe agricole. În premieră, în acest an, odată cu agricultorii intră din prima fază la plată și crescătorii de animale, mai exact beneficiarii de sprijin cuplat zootehnic pentru speciile ovine și caprine.
Etichete: agricole |  anunț |  avansului |  despre |  Șeful |  plata |  subvențiile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU