MONDEN
Curs valutar:
4.6495
4.0769
11 decembrie 2018 Ultimul update: 08:36


BREAKING NEWS Buzau
21h 35' ACTUALITATE Buzau
Joi, 12 aprilie 2018

Șefele Inspectoratului Scolar, demise(reactii)

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
9 voturi 2007 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [21:35] 13 APR 2018 › Șefii inspectoratelor școlare din regiune își fac bagajele  după ce au fost eliberați din funcții. Ministerul Educației a trimis astăzi în teritoriu dispozițiile prin care șefii de inspectorate din Buzău și Vrancea trebuie să părăsească posturile. Valul de demiteri vine după ce echipele de la vârful inspectoratelor din cele două județe au primit calificativul nesatisfăcător la evalurea activității manageriale pe anul trecut.Situația însă nu va rămâne așa pentru că cei demiși amenință că-și vor cere dreptatea în instanță. Până atunci însă, foștii șefi vor reveni pe posturile pe care le-au  ocupat înainte de a face parte din echipele de conducere ale inspectoratelor școlare.


Au format o echipă la conducerea învățământului buzoian, iar acum își unesc forțele pentru a-și face dreptate după ce au fost demiși. Este vorba despre cei trei inspector școlari din Buzău care au primit ordinele de încetare a contractelor de management. Decizia a fost semnată de Minsitrul Educației și trimisă astăzi la sediul inspectoratul Școalr Județean Buzău. Atât generalul Florina Stoian cât și adjunctele sale Nela Wamsiedel și Daniela Palcău sunt nevoite să părăsescă birourile pe care le-au ocupat în ultimii ani.
Florina Stoian,  inspector general eliberat din funcție IȘJ Buzău

A venit ordinul de încetare a contractului de management. Este întemeiat pe Legea educației, Metodologia de evaluare și este argumentat cu calificativul pe care dumnealor susțin că îl merităm. Noi, deși am trimis un certificat de grefă la minister, l-am depus și cu toate elementele prin care să-i anunțăm că am contestat așa cum nepermite chiar metodologia ministerului să contestăm în Instanța de contencios, constat că domnul ministru nu a ținut const să aștepte să se pronunțe instanța și ne-a și trimis ordinele de încetare a contractului de muncă.

Cele trei inspectoare care s-au aflat la vârful IȘJ Buzău se consideră nedreptățite și tocmai de aceea  își vor căuta dreptatea în justiție. Florina Stoian,  inspector general eliberat din funcție IȘJ Buzău a declarat la putin timp dupa primirea vestii:
,,Este ste o răzbunare politică. În această perioadă, din septembrie până în ziua de astăzi, atâtea fapte și acțiuni întreprinse de minister împotriva legii... nu mă mai miră nici asta și nimic nu mă mai miră. Mă gândesc foarte serios dacă mai trebuie să mai îmi doresc acest post, însă nu pot la ora aceasta să rămân cu calificativul de râs pe care ei ni l-au acordat și trebuie să mergem în instanță să ne cerem acolo dreptatea să anulăm această mizerie".


Inspectoarele demise spun că nu vor decât să li se facă dreptate și să li se arate negru pe alb unde au greșit din moment ce activitatea lor a fost considerată nesatisfăcătoare .
  Nela Wamsiedel, inspector general adjunct eliberat din funcție ,a spus,la rindul sau:
,,Sunt de-a dreptul surprinsă căci eu nu am avut nicio reclamație la minister, nu mi-a adus nimeni niciodată nici o acuză. Voi merge în instanță, normal, pentru că trebuie anulat. Eu vreau să mi se facă acea evaluare. Repet, eu nu cer nimic altceva decât fișa aceea care înțeleg că a dispărut. Fișa originală în care, din câte știu, eu am calificativul foarte bine și de altfel toți inspectorii generali. Eu asta cer. Cineva trebuie să scoată acea fișă. Și apoi dacă de la foarte bine cât am luat 36 de ani ajung la nesatisfăcător fără niciun fel de justificare; noi nu avem în acest moment o justificare: uite, ai greșit aici, aici, aici..."

Odată cu ordinele de demitere, la Buzău a venit și primul ordin de numire a celui care va prelua, pentru o perioadă, unul din posturile de inspector șef adjunct. Este vorba de ordinul de ministru prin care Geta Burducea a fost numită inspector școlar general adjunct. Cât privește funcția de general, ocupată până astăzi de Florina Stoian, deocamdată nu se știe clar cine o va prelua.
Șefele Inspectoratului Şcolar Judeţean îşi fac bagajele după ce au primit ordin de demitere din funcții. Ministerul Educației a trimis astăzi în teritoriu dispozițiile prin care șefii de inspectorate din Buzău și Vrancea trebuie să părăsească funcțiile. Valul de demiteri vine după ce echipele de la vîrful inspectoratelor din cele două județe au primit calificativul "Nesatisfăcător" la evalurea activității manageriale pe anul trecut.

La Buzău, întreaga echipă de conducere a învățământului județean a fost demisă. Atît generalul Florina Stoian cît și adjunctele sale Nela Wamsiedel și Daniela Palcău se pregătesc să părăsească birourile în care s-au aflat în ultimii ani. Cele trei vor reveni pe posturile pe care se aflau înainte de a fi numite șefe la Inspectoratul Școlar. De pildă, Florina Stoian va reveni la Casa Corpului Didactic, acolo unde se afla înainte de a fi cîștigat concursul organizat de Ministerul Educației. Pleacă, însă nu lasă lucrurile așa. Florina Stoian spune că își va căuta dreptatea în Justiție după ce a fost demisă de pe un post pe care l-a cîștigat prin concurs.

Pe de altă parte, nu se știe în acest moment cine va prelua șefia Inspectoratului Școlar Județean Buzău pentru că odată cu ordinal de demitere a celor trei nu a venit și o dispoziție cu numele celor care vor prelua interimar funcțiile de conducere. Însă, pentru una dintre funcţiile de adjunct se vehiculează numele fostului inspector general, Geta Burducea, în schimb, pentru cea de ,,general", discuţiile continuă, susţin surse bine informate din Ministerul Educaţiei Naţionale. Sursele noastre mai susţin că pe numele lui Burducea s-a primit la I.Ş.J. o hîrtie de la M.E.N. în care se scrie că aceasta a fost numită prin ordinul ministrului Educatiei inspector general-adjunct interimar cu delegaţie pentru a conduce Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.Etichete: demise |  Șefele |  Inspectoratului |  Scolar
Voteaza articolul: bun: 8  |  slab: 1   7

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

07 dec 2018 [08:33]  ACTUALITATE BUZAU

Cînd vor fi închise focarele de pestă africană

374 vizualizari Citeste tot
06 dec 2018 [10:27]  MONDEN BUZAU

Asta e culoarea anului 2019!

452 vizualizari Citeste tot
05 dec 2018 [17:08]  SPORT BUZAU

Show-ul micilor fotbalişti, gata de start!

780 vizualizari Citeste tot
05 dec 2018 [10:30]  MONDEN BUZAU

Doiniţa Ioniţă cere ajutorul susţinătorilor

520 vizualizari Citeste tot
05 dec 2018 [07:39]  ACTUALITATE BUZAU

Medic cu origini buzoiene,flagrant pentru mita

806 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU