Curs valutar:
4.7509
4.1988
23 martie 2019 Ultimul update: 18:29
15 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 15 martie 2019

Se scumpeşte apa de la robinet

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 867 vizualizari 1 comentariu

Apă mai scumpă pentru buzoieni. Este vestea pe care o dă managerul Companiei de Apă, care recunoaște că e posibilă o majorare a tarifului la apă în ciuda promisiunilor de menținere a prețului actual. Scumpirea ar fi motivată de faptul că societatea este nevoită să facă un împrumut consistent pentru a asigura cofinanțarea unui proiect de investiții major a cărui valoare ajunge la 250 de milioane de euro. Compania de Apă este obligată să asigure cotă parte, de aproape 2% din valoarea lucrării. Sunt bani mulți, așa că este luat în calcul un credit bancar.
„Suntem în etapa finală de aprobare a studiului de fezabilitate pentru un  program de investiții major pe care-l vom face în întreg județul Buzău. Acest program este în valoare de 250 de milioane de euro. Fiecare program are o componentă care se finanțează de către beneficiar. Acesta este cumva un principiu obligatoriu, deci să participe și beneficiarul cu un cuantum, uneori simbolic. În cea mai mare parte a programelor de finanțare este un cuantum simbolic, de 2%. Pentru acest 2%, care la 250 de milioane de euro înseamnă o sumă, se contractează un împrumut.", a declarat Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău.
 
 Toate aceste cheltuieli ce urmează să fie făcute de Compania de Apă ar trebui acoperite şi printr-o creștere a tarifului la apa livrată populației. Scumpirea a fost confirmată de actualul manager care, de altfel, în repetate rânduri a susținut menținea prețului existent. Chiar și așa , Simona Săvulescu nu a putut spune de când s-ar putea aplica noul tarif și nici cuatumul cu care ar putea fi majorat actualul preț.
„Ce pot să vă spun cu certitudine este faptul că trebuie să constatăm cu toții că, deși unele componente importante din tariful de apă și canalizare au crescut, și dumneavoastră știți la fel de bine ca și mine că a crescut prețul energiei electrice, a crescut salariul minim pe economie, au crescut, în general, materialele pentru că ne lovim în viața de zi cu zi cu toții, tariful la apă și canalizare nu a mai crescut din 2015. Ce pot să vă garantez este că facem toate eforturile și toate negocierile atât cu Autoritatea de Management și le vom face, sper, și cu Comisia Europeană în scurt timp, ca acest procent să fie cât mai mic posibil pentru că știm că gradul de suportabilitate al populației este redus și, până la urmă este interesul nostru din patriotism local să găsim modalități de a minimiza această creștere.", a mai spus Simona Săvulescu.
 
Tarifele aplicate în prezent au fost actualizate în urmă cu patru ani, iar de atunci Buzăul este printre orașele cu cel mai mare preț la apă și canalizare din țară. De altfel, prețul prea mare a fost și subiect de dispută între primarul Constantin Toma și fostul director Ionel Tescaru, cel pe care în final l-a înlocuit cu Simona Săvulescu. 


Etichete: robinet |  scumpeste
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

olyverbuzau
18 martie 2019
Tot respectul Doamna Sterian pacat ca trebuie sa va spun ca este o mizerie ce se intampla pe plan local(sa nu mai vorbim de capitala) nu demult vedeam scris aici pe site ca apa este scumpa, otravita, neagra etc(vb de era Tescaru) acum dintr-o data ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, apare acest articol. oare nu a fost nimeni in stare sa il ia de urechi pe facalet si sa il intrebe unde este ieftinirea promisa?unde este apa scumpa, murdara etc??? din pacate ziarele creaza articole in functie de cum li se comanda de catre partid! trist


Ultima ora

21 mar 2019 [08:29]  MONDEN BUZAU

O buzoiancă ia la rând show-urile de la Pro TV

512 vizualizari Citeste tot
21 mar 2019 [08:09]  ACTUALITATE BUZAU

Cu cît se măreşte preţul gigacaloriei

620 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:27]  MONDEN BUZAU

FERICIREA e sărbătorită azi în toată lumea

334 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:14]  MONDEN BUZAU

Dalia Pușcă își arată burtica de gravidă

482 vizualizari Citeste tot
19 mar 2019 [08:16]  MONDEN BUZAU

Turneul lui FUEGO ajunge la Buzău

563 vizualizari Citeste tot
18 mar 2019 [08:53]  MONDEN BUZAU

DUET Lucia Dumitrescu & Fuego

661 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Se scumpeşte apa de la robinet

1 868 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [08:58]  ACTUALITATE BUZAU

Ample perchezitii la Buzău.

689 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:46]  POLITIC BUZAU

Şeful Electrica - Furnizare a trecut, şi el, la A.L.D.E.

1311 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:22]  ACTUALITATE BUZAU

A încetat din viaţă scriitorul Marin Ifrim

1029 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU