Curs valutar:
4.7625
4.2638
22 mai 2019 Ultimul update: 18:20
15 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 15 martie 2019

Se scumpeşte apa de la robinet

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1660 vizualizari 1 comentariu

Apă mai scumpă pentru buzoieni. Este vestea pe care o dă managerul Companiei de Apă, care recunoaște că e posibilă o majorare a tarifului la apă în ciuda promisiunilor de menținere a prețului actual. Scumpirea ar fi motivată de faptul că societatea este nevoită să facă un împrumut consistent pentru a asigura cofinanțarea unui proiect de investiții major a cărui valoare ajunge la 250 de milioane de euro. Compania de Apă este obligată să asigure cotă parte, de aproape 2% din valoarea lucrării. Sunt bani mulți, așa că este luat în calcul un credit bancar.
„Suntem în etapa finală de aprobare a studiului de fezabilitate pentru un  program de investiții major pe care-l vom face în întreg județul Buzău. Acest program este în valoare de 250 de milioane de euro. Fiecare program are o componentă care se finanțează de către beneficiar. Acesta este cumva un principiu obligatoriu, deci să participe și beneficiarul cu un cuantum, uneori simbolic. În cea mai mare parte a programelor de finanțare este un cuantum simbolic, de 2%. Pentru acest 2%, care la 250 de milioane de euro înseamnă o sumă, se contractează un împrumut.", a declarat Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău.
 
 Toate aceste cheltuieli ce urmează să fie făcute de Compania de Apă ar trebui acoperite şi printr-o creștere a tarifului la apa livrată populației. Scumpirea a fost confirmată de actualul manager care, de altfel, în repetate rânduri a susținut menținea prețului existent. Chiar și așa , Simona Săvulescu nu a putut spune de când s-ar putea aplica noul tarif și nici cuatumul cu care ar putea fi majorat actualul preț.
„Ce pot să vă spun cu certitudine este faptul că trebuie să constatăm cu toții că, deși unele componente importante din tariful de apă și canalizare au crescut, și dumneavoastră știți la fel de bine ca și mine că a crescut prețul energiei electrice, a crescut salariul minim pe economie, au crescut, în general, materialele pentru că ne lovim în viața de zi cu zi cu toții, tariful la apă și canalizare nu a mai crescut din 2015. Ce pot să vă garantez este că facem toate eforturile și toate negocierile atât cu Autoritatea de Management și le vom face, sper, și cu Comisia Europeană în scurt timp, ca acest procent să fie cât mai mic posibil pentru că știm că gradul de suportabilitate al populației este redus și, până la urmă este interesul nostru din patriotism local să găsim modalități de a minimiza această creștere.", a mai spus Simona Săvulescu.
 
Tarifele aplicate în prezent au fost actualizate în urmă cu patru ani, iar de atunci Buzăul este printre orașele cu cel mai mare preț la apă și canalizare din țară. De altfel, prețul prea mare a fost și subiect de dispută între primarul Constantin Toma și fostul director Ionel Tescaru, cel pe care în final l-a înlocuit cu Simona Săvulescu. 


Etichete: robinet |  scumpeste
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

olyverbuzau
18 martie 2019
Tot respectul Doamna Sterian pacat ca trebuie sa va spun ca este o mizerie ce se intampla pe plan local(sa nu mai vorbim de capitala) nu demult vedeam scris aici pe site ca apa este scumpa, otravita, neagra etc(vb de era Tescaru) acum dintr-o data ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, apare acest articol. oare nu a fost nimeni in stare sa il ia de urechi pe facalet si sa il intrebe unde este ieftinirea promisa?unde este apa scumpa, murdara etc??? din pacate ziarele creaza articole in functie de cum li se comanda de catre partid! trist


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
439 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

368 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

587 vizualizari Citeste tot
15 mai 2019 [05:10]  ACTUALITATE BUZAU

A început Marea debranşare

1 1268 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [09:27]  MONDEN BUZAU

Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală

701 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:51]  MONDEN BUZAU

28 mai: Mare concert PLĂIEȘII, la Buzău!

715 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:18]  ACTUALITATE BUZAU

S-a spânzurat de podul de la Mărăcineni!

1345 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU