ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6623
3.7780
21 februarie 2018 Ultimul update: 13:01
13 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 13 noiembrie 2017

Se discută trecerea Pădurii Crîng la municipalitate

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2587 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Subiectul sensibil al trecerii Pădurii Crîngului din proprietatea Ministerului Finanţelor în cea a municipalităţii continuă să nască diverse comentarii pro sau contra, însă proiectul merge înainte. Marţi, 14 noiembrie, va fi discutat pe larg în comisia de Administraţie publică şi Organizarea Teritoriului de Stat din Senat, iar la dezbatere este aşteptat să participe şi primarul Buzăului, Constantin Toma.

Iniţiativa preluării în proprietatea publică a primăriei a Pădurii Crîngului are cîţiva ani vechime, dar a fost repusă pe tapet de actualul şef de la Palatul Comunal, care a cerut ajutorul parlamentarilor P.S.D. din Buzău pentru promovarea unei legi de transfer. Proiectul a fost depus iar acum, după ce a primit "verde" de la comisiile de avizare, ajunge marţi la comisia decizională din Senat. Procedura se va relua şi în Camera Deputaţilor după care va fi supusă votului deputaţilor în Camera Decizională. Pe de altă parte există şi temeri privind transferul venite din partea unor cetăţeni, dar şi luări de poziţie partinice lansate de aleşii parlamentari U.S.R. Dar, dincolo de toate acestea, comunitatea buzoiană are nevoie ca pădurea Crîngului să fie cît mai bine administrată, iar actele normative care se vor adopta, sau nu, să garanteze cît mai mult că pădurea seculară, monument al naturii, să nu fie tăiată, introdusă în proiecte imobiliare, vîndută ori pusă gaj, pentru cine ştie ce proiecte cu bani româneşti ori, chiar europeni. Actuala generaţie de cetăţeni sau conducători are obligaţia să predea viitorimii pădurea intactă, şi să se procupe ca legile să nu permită nici unui iresponsabil de azi, de mîine sau poimîine să atenteze la integritatea acestei minuni a naturii, cu care ne-a fericit Dumnezeu şi natura.

Se caută asigurări ferme

Deputatul P.S.D. de Buzău, Dănuţ Păle, unul dintre parlamentarii docial-de­mocraţi care au pro­movat proiectul de lege al transferului, a declarat reporterilor Şansa Buzoiană că legea va fi de aşa natură redactată în­cît să existe deplina asiguranţă că nimeni, niciodată, nu va aten­ta sub nici o formă asupra integrităţii fondului forestier. În plus, Păle a afirmat că Pădurea Crîng va fi arie protejată, iar Ocolul Silvic Buzău ca rămîne administratorul pădurii. Însă, trecerea de la Ministerul Finanţelor a pădurii către municipalitate va avea avantajul că va mări suprafaţa verde de la 14 metri pătraţi per cap de buzoian azi, la peste 26 de metri pătraţi. Asta este însă doar o creştere pe hîrtie care va permite construirea în oraş pe actualele suprafeţe socotite "spaţii verzi". Or, o asemenea abordare trebuie studiată raţional pentru a nu distruge şi puţina verdeaţă pe care o avem în oraş, doar de dragul expansiunii urbanistice.Etichete: Crîng |  discută |  municipalitate |  Pădurii |  trecerea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU