Curs valutar:
4.7607
4.2653
20 mai 2019 Ultimul update: 13:00
04 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 04 octombrie 2017

Se deschide noul sezon de cereri pentru ajutorul de încălzire.

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1272 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Pe data de 9 octombrie, Primăria Buzău dă startul depunerii cererilor pentru acordarea ajutoarelor la încălzire. La nivelul Primăriei municipiului Buzău sînt aşteptate cererile pentru acordarea de ajutor de încălzire cu lemne, energie electrică şi gaze, iar la asociaţiile de proprietari şi Regia Autonomă Municipală, cererile pentru acordarea de ajutoare persoanelor care sînt beneficiare de agent termic din sistemul centralizat de încălzire.          
Regia Autonomă Municipală primește de luna trecută cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire, iar directorul Constantin Tacea spune că pînă în prezent s-au depus doar 10 dosare în acest sens, ceea ce, în opinia sa, înseamnă că veniturile buzoienilor au crescut și că numărul celor care se încadrează în limitele prevăzute de lege pentru ajutor financiar de la stat este mai mic spre deosebire de anii precedenți.

"La noi se primesc cereri direct de la cetățenii cu care sîntem în contract direct și s-au primit pînă acum doar 10 astfel de cereri, care au fost depuse pînă pe 20 septembrie pentru luna octombrie. O altă parte din cereri  se depun la asociațiile de proprietari, este vorba de beneficiarii indirecți. Primim cereri doar pentru agentul termic furnizat prin sistemul centralizat de încălzire. Pentru lunile de iarnă precedente am primit 900 de cereri, iar pentru luna martie erau depuse 700 de cereri. Numărul mic de cereri depuse pînă acum poate însemna și o creștere a veniturilor buzoienilor", a subliniat directorul R.A.M. Buzău, Constantin Tacea.  
Acordarea acestui ajutor e prevăzută în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Ajutorul se acordă doar pentru principalul sistem de încălzire al locuinţei, beneficiarii acestuia fiind consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale şi de lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.
Limita de venit pentru acordarea ajutoarelor este de 786 lei

Conform Ordonanței de Urgență 70/ 2011 privind măsurile de asistență social pe perioada sezonului rece, "ajutorul pentru încălzirea locuinţei prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă ca măsură de sprijin suportată din bugetul de stat se acordă numai familiilor şi persoanelor singure, care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei acordate în baza contractelor de muncă sau altor reglementări specifice pentru diverse ramuri economice, precum şi în baza legii". Potrivit directorului Direcției de Assistență Socială Buzău, Gabriela Antonescu, ajutorul se acordă doar pentru principalul sistem de încălzire al locuinţei, beneficiarii acestuia fiind consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale şi de lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. Ajutoarele se acordă pe bază de cerere, însoţită de o declaraţie pe proprie răspundere şi de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile pe care membrii acesteia le obţin lunar.
Condiţia principală pentru a obţine aceşti bani este ca veniturile solicitantului să fie sub anumite niveluri stabilite prin ordonanţă, în cazul energiei termice, venitul net mediu lunar pe membru de pînă la 786 de lei. Persoanele singure pot obţine ajutorul dacă au un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei.  
În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană singură sau membru de familie trebuie să fie, în principiu, de cel mult 615 lei și se acordă ajutoare cuprinse între 48 de lei și 240 de lei. Beneficiarii de venit minim garantat, spune directorul D.A.S., vor primi un ajutor de încălzire în valoare de 58 lei. Aceeași sursă a mai precizat că cererile se depun la sediul Direcției de Asistență Socială începînd cu data de 9 octombrie.Etichete: ajutorul |  încălzire |  cereri |  deschide |  pentru |  sezon
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
285 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

272 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [19:40]  ACTUALITATE BUZAU

Accident cu 5 victime la iesirea din municipiu

201 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [10:39]  ACTUALITATE BUZAU

Cum vrea să rezolve primarul Toma problema RAM

588 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

483 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU