24 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 24 octombrie 2018

Scumpiri în lanţ pentru transport

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1478 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

În prag de iarnă, o nouă scumpire îi aşteaptă pe buzoieni. După ce au fost eliminate microbuzele, iar preţul unei călătorii cu autobuzul a crescut la doi lei sau chiar trei lei, dacă biletul este cumpărat din mijlocul de transport, şi călătoria cu taxiul s-ar putea scumpi. Taximetriştii au venit cu propu­nerea care a luat forma unui proiect de hotărîre ce va ajunge, la finalul lunii, pe masa aleşilor locali.   

Cică s-au scumpit piesele şi carburanţii 
 
Transportatorii privați din oraș au decis, recent, să ceară majorarea tarifului perceput pentru un kilometru parcurs cu taxiul. Invocînd scumpirile la carburanți și la piesele auto, proprietarii de taxiuri au venit cu propunerea de majorare a tarifului cu un leu, adică de la 2,5 lei la 3,5 lei. Propunerile taximetriştilor au luat forma unui proiect de hotărîre care se află acum în dezbatare publică. Dacă proiectul va fi aprobat în forma propusă, scumpirea va fi resimţită din plin de buzoienii care folosesc taxiul pentru a călători prin oraş.  
"În fața spitalului, de aici pînă în Dorobanți, depinde și de aglomerație, este între 12 și 14 lei, la un tarif de zi. Dacă ar fi tariful de zi 3,5 lei, ar ajunge undeva în jur de 20 de lei.", explică un taximetrist buzoian.
Unii taximetrişti sînt conştienţi că noile tarife ar putea fi considerate mult prea piperate de buzoieni şi se aşteaptă ca numărul clineţilor să scadă. Iată cîteva dintre părerile taximetriștilor: 

"Mulți calculează și știu exact cît face o cursă dintr-un loc într-altul în momentul acesta. În momentul cînd se mărește tariful, automat o să renunțe mulți dintre ei și nu văd un cîștig dintr-asta."
"Părerea mea e că este un lucru bun. E un lucru bun mărirea, ne-ar mai acoperi din cheltuieli totuși."

Păreri diferite

La rîndul lor, buzoienii au păreri diferite. Unii spun că preţul ar fi cam piperat, în timp ce alții cred că dacă tot plătesc mai mult, atunci şi clienţii ar trebui să aibă parte de condiţii mult mai bune.
"Mi se pare o idee bună în cazul în care se va vedea undeva această investiţie, adică dacă noi investim în ceva, să se vadă pe undeva, în drumuri, în poduri, dar în rest... Totuşi, este cam scump pentru Buzău. Eu zic că este cam scump, 3,5 lei e mult." 
 
"Preţul acesta nu-i va mulţumi pe clienţi. Este posibil să aibă clienţi mai puţini la preţul ăsta, dar trebuie făcut vizbil acest preţ ca, în momentul în care clientul se urcă în taxi, să nu păţească că nu are bani suficienţi la el."  Dacă propunerea va trece de votul consilierilor municipali, atunci noul tarif ar putea fi aplicat chiar de luna viitoare.
Etichete: pentru |  Scumpiri |  transport
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU