14 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 14 octombrie 2019

Schimbări DRASTICE la S.R.I.

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2830 vizualizari 1 comentariu business2b@focustv.ro

Serviciul Român de Informaţii a renunţat la unitățile județene și s-a reorganizat în structuri regionale. Serviciul a înființat, de luna trecută, 11 direcţii regionale de informaţii cu competenţe pe mai multe județe. De pildă, Direcția Regională de Informații Moldova Sud, cu sediul principal la Galați, se ocupă de județele Bacău, Brăila, Buzău şi Vrancea, iar Direcția Regională Dobrogea are competențe la Constanţa , unde își are și sediul, și la Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea.
Reorganizarea a avut loc în septembrie după ce acest concept a fost testat în cadrul unui proces pilot, pe parcursul lui 2018. Voci autorizate susțin că noua formula este mai dinamică și optimizează fluxurile de informare. Fost director al SRI, Costin Georgescu, a declarat pentru adevărul.ro că baronii locali nu sunt prea veseli după această reorganizare pentru că, în principiu, ei vor să aibă oamenii lor în direcţiile locale ale serviciilor ca să poată ţine totul sub controlul. Iar prin această reorganizare, conducerea SRI le-a dat o lovitură acestor baroni” Aceeași sursă susține că ideal ar fi ca la conducerea direcţiilor regionale să fie aduşi ofiţeri din alte zone geografice și astfel legăturile locale să fie întrerupte definitiv.
Costin Georgescu mai spune că acest tip de organizare seamănă cu cea a celebrului FBI, unde există nişte unităţi regionale şi numai informaţiile de impact naţional se raportează la sediul central.Etichete: DRASTICE |  Schimbări
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Badea
14 octombrie 2019
Costin Georgescu este inginer constructor, nu expert in organizare de asemenea institutii. Dansul a fost vremelnic sef/interfata unei asemenea institutii. Deci mai usor cu parerile unorasemenea \"specialisti\".


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU