31 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 31 octombrie 2018

Sărbători de jumătate de milion de lei

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1532 vizualizari 0 comentarii

Sărbători cu mult fast, dar și cu un buget pe măsură. 500.000 de lei au rezervat autoritățile bzuoiene pentru manifestările ce vor avea loc în luna decembrie. Suma este cu o sută de mii de lei mai mare decât cea cheltuită în urmă cu doi ani însă totul este motivat prin multitudinea de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, eveniment care va deschide seria acţiunilor organizate în luna decembrie.

Banii urmează să fie alocaţi de Consiliul Judeţean, iar din ei vor fi cumpărate stegulețe, cocarde tricolore ,vor fi tipărite reviste cu teme speciale dedicate Marii Uniri și se vor împărți daruri bătrânilor și copiilor instituționalizați. Întregul program a fost pus deja pe hârtie, iar azi e proiectul ajunge pe masa consilierilor județeni care trebuie să-și dea acordul pentru ca această sumă să fie cheltuită.  

În doar o lună Buzăul va îmbrăca hainele de sărbătoare și cum decembrie va începe chiar cu sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, autoritățile județene au pregătit deja o listă cu evenimente pe măsură, ce vor fi organizate cu un buget substanțial. Nu mai puțin de 500.000 de lei vor fi alocați organizării sărbătorilor de iarnă și a manifestărilor dedicate Marii Uniri. Suma este cu o sută de mii de lei mai mare decât cea cheltuită în urmă cu doi ani , însă, potrivit proiectului de hotărâre pus pe hârtie de administrația județeană, banii sunt bine împărțiți. De exemplu, seria evenimentelor va fi deschisă chiar pe 1 Decembrie, pentru care autoritățile județen se pregătesc cu stegulețe și cocarde tricolore dar și cu o mie de reviste speciale. Fundației Mareșal Averescu îi vor reveni 60.000 de lei, dintre care 20.000 vor merge pentru editarea celor o mie de exemplare ale almanahului, 10.000 pentru editarea unor reviste ce vor avea ca temă centenarul Marii uniri și vor fi distrbituite gratuit elevilor, 10.000 pentru organizarea concursului de istorie „1 Decembrie, Ziua Națională a României", în timp ce restul de 20.000 e lei sunt destinați pentru confecționarea unor uniforme de epocă specifice Armatei Române din Primul Război Mondial. 

Din buget vor fi distribuiți bani și pentru masa gratuită oferită buzoienilor de 1 decembrie, pentru parada militară, pentru iluminatul festiv dar și pentru cadourile oferite copiilor și pentru organizarea spectacolului de Crăciun.
 

Planul pus pe hârtie a luat forma unui proiect de hotărâre, care ajunge astazi pe masa consilierilor județeni, pentru a fi aprobat. Şedinţa lunară a Consiliului Judetean Buzau a început la ora 9.00 


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU