ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6623
3.7780
21 februarie 2018 Ultimul update: 12:46
06 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 06 februarie 2018

S-a pomenit cu o turmă de mistreți în gospodărie

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 1411 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

O turmă de mistreți a dat buzna în gospodăria unui localnic din comuna Merei. Neașteptata întîlnire  a avut loc în urmă cu cîteva zile, în via din spatele casei în are locuiește Cristian Pătrănoiu, singura barieră dintre el și sălbăticiuni fiind cîinele care îi păzește casa.

Potrivit publicației Adevărul, cetățeanul, alarmat de lătratul câinelui,  a mers în spate unde a dat peste o scroafă și puii ei care rîmau în căutare de rădăcini și nu păreau deloc speriate de apropierea omului, nici măcar de prezența cîinelui, un ciobănesc mioritic masiv.

Bărbatul le-a spus jurnaliștilor că se întâmplă din ce în ce mai des să îi apară mistreți pe proprietatea sa din comuna Merei. ”Rămân probabil fără ghinde în pădure și coboară de la deal în căutarea hranei”, crede buzoianul.

Vînătorii sunt de părere că bărbatul s-a expus unui risc major, deoarece femela putea ataca dacă își simțea puii în pericol, iar în cazul de față, cîinele a fost cel care a ținut sălbăticiunile la distanță. De obicei, porcii sălbatici atacă oamenii numai când sunt încolțiți sau cînd scroafele încearcă să-și protejeze puii.Etichete: gospodărie |  mistreți |  pomenit |  turmă
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU