10 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 10 august 2017

Rezervele de sînge au scăzut dramatic

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1636 vizualizari 0 comentarii

Autorităţile medicale din Buzău fac apel la toţi cetăţenii care pot dona sînge deoa­rece rezervele au scăzut dramatic în perioada concediilor. Situaţia este gravă la nivel naţional, colecta de sînge scăzînd cu o treime.  
În fiecare an pragul critic al crizei de sînge se atinge în perioada concediilor, iar situaţia cea mai critică este în Bucureşti, unde s-a cerut sprijinul altor centre de transfuzie pentru refacerea depozitelor de lichid vital.  
Depind de o pungă cu sînge
Autoritățile spun că, din păcate, o criză a sîngelui se repetă de fiecare dată în perioada concediilor. Însă chiar și atunci cînd românii sînt în vacanță, sînt oameni a căror viață depinde de o pungă cu sînge. "Este şi perioada concediilor, iulie - august, iar noi în fiecare an, în această perioadă ne lovim de acest impediment. Este şi foarte cald afară, ce este drept, iar donatorii se feresc să doneze pe timpul temperaturilor ridicate", a explicat Liliana Rîmniceanu, asistent-șef în cadrul Centrului de Transfuzii San­guine din Buzău.  
Lucrurile se pot schimba de la o săptămînă la alta
În acest moment, Centrul de Transfuzii poate asigura cu greu necesarul către spitalele din județ și chiar să trimite pungi de sînge spitalelor mari din Capitală. Teama autorităţilor me­dicale este că lucrurile se pot schimba dramatic de la o săptămînă la alta, dacă numărul donatorilor nu va începe să crească.Etichete: dramatic |  Rezervele |  sînge |  scăzut
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

20 feb 2020 [12:44]  ACTUALITATE BUZAU

Criza coronavirusului poate lovi anticipat

357 vizualizari Citeste tot
20 feb 2020 [12:12]  MONDEN BUZAU

Irina Loghin la 81 de ani. POZE INEDITE

382 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU