02 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 02 august 2019

Reţeaua de gaze naturale se extinde

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 2056 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Rețeaua de gaze naturale se extinde în toate județele din sud estul țării astfel încât în câțiva ani fiecare localitate din Regiune ar trebui să fie racordată la sistem.
Este vorba despre cel mai amplu proiect de investiții al furnizorului de gaze naturale care deține monopolul în sud estul țării. Potrivit anunțului publicat în  Sistemul Electronic Centralizat al Achizițiilor, furnizorul de gaze vrea să extindă rețeaua de gaze în toate județele din sudul României. Contractul are o valoare de 120 de milioane de lei și vizează proiectare și asistență tehnică în vederea reabilitării și extinderii rețelei. Ofertele vor fi deschise în 5 septembrie.
Pe de altă parte, compania de gaze naturale face și angajări masive. Este vorba de angajări temporare, astfel încât muncitorii să lucreze pe perioada în care se vor derula lucrările de extindere șI reabilitare a gazoductelor existente, inclusiv instaltori, frigotehniști și cititori de contoare. Distribuitorul de gaze a lansat o licitație în vederea atribuirii unui contract în valoare de 157 de milioane de lei. Odată semnate cele două contracte, durata de implementare este de 36 de luni.
Astfel, după această perioadă, toate localitățile (sate, comune, orașe) din 20 de județe, inclusiv din Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, ar trebui ca în câțiva ani să fie racordate la rețeaua de gaze.
În prezent, doar 30% din gospodăriile românești au acces la rețeaua de gaze naturale.
Etichete: Buzau |  sate |  gaze
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU