29 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 29 octombrie 2019

Rețea de braconieri, sprijinită de paznici de vânătoare, descoperită la Buzău FOTO&VIDEO

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2880 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

    
Cea mare mare captură de arme și muniție folosite la braconaj, realizată în ultimii ani de polițiștii din Buzău. Captura cuprinde zeci de arme și o cantitate importantă de muniție folosită la braconaj, pe fondurile de vânătoare din județul Buzău. În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că braconierii vânau ilegal pe fonduri de vânătoare aparținând AJVPS și au beneficiat în unele cazuri chiar de sprijinul paznicilor de vânătoare.        
               
Pentru destructurarea rețelei de braconieri au fost necesare mai multe percheziții, desfășurate în ultima lună de polițiștii din Buzău. Acțiunile au început la  Gura Teghii, la locuințele a doi bărbați, despre care  polițiștii aveau informații că vânează ilegal. Aici, oamenii legii au găsit arme de vânătoare,  220 de cartușe, precum și 50 de kilograme de carne de vânat, trofee de cerb, urs și fragmente osoase de porc mistreț.
Perchezițiile au continuat pe 21 octombrie când polițiștii au descins la 10 adrese de pe raza localităților Mărăcineni, Verneşti, Gălbinaşi, Scorţoasa, Merei şi în municipiul Buzău. De această dată, vizaţi au fost patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 61 de ani din Merei, Mărăcineni şi Buzău.  Și de aici, polițiștii au ridicat  14 arme, din care 11 letale, folosite la activităţi de braconaj, aproape 2200  cartuşe dar si alte dispozitive  folosite pentru transformarea armelor cu care indivizii vânau. Totodată, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor şi 129 de kilograme carne vânat, mistreţ, căprior, iepure. 
Tot în  urma cercetărilor s-a stabilit că indivizii se ocupau de braconaj dar și de introducerea  în țară în mod ilegal a unor arme şi muniţii, pe care ulterior le-ar fi pus în circulaţie către ceilalţi buzoieni sau totodată le-ar fi folosit la braconaj. Un bărbat a fost reţinut de poliţişti, iar apoi a fost emis mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.
Perchezițiile au continuat zilele trecute când poliţiştii buzoieni au descins la o altă locaţie din Insula Mare a Brăilei, la domiciliul unui bărbat de 59 de ani, de unde au ridicat pentru continuarea cercetărilor peste 9000 cartuşe de calibre diferite, susceptibile a fi introduse ilegal în ţară, precum şi peste 2500 exemplare păsări. Specialistii urmează să stabilească dacă e vorba despre specii protejate .
În final, 8 persoane sunt cercetate pentru  braconaj și de introducerea în țară în mod ilegal a unor arme şi muniţii iar un bărbat a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
Suspecții desfășurau activități de braconaj pe un fond privat dar și pe mai multe fonduri de vânătoare ale AJVPS. Cercetările au scos la iveală chiar implicarea unui paznic de vânătoare , asupra căruia există suspiciunea de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.


Etichete: braconieri |  Buzău |  descoperită |  panizici |  Rețea |  sprijinită |  vânătoare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU