15 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 15 octombrie 2019

Record de debranșări de la RAM

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2968 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Record de debranșări de la RAM

Primul val de frig, cu temperaturi sub zece grade Celsius a trecut, timp în care mii de buzoieni nu au avut căldură în apartamente. Este vorba despre peste 8.000 de familii care au mai rămas branșate la sistemul centralizat de încălzire după o vară în care un sfert din totalul abonaților Regiei Autonome Municipale a găsit altă sursă pentru încălzirea locuințelor. Cum vremea s-a încălzit, societatea are noroc și timp suficient să pună la punct instalațiile, astfel încât, la următoarea răcire a vremii, buzoienii să nu mai tremure în case. Deocamdată se lucrează, iar conducerea RAM a anunțat că, peste două săptămâni, ar putea da drumul la căldură, dacă vremea o va impune.

Debranșări record de la sistemul centralizat de încălzire al orașului. Un sfert din numărul total al abonaților Regiei Autonome Municipale au renunțat la serviciile societății. Motivul este lesne de înțeles: pe de o parte, scumpirea din sezonul trecut, când gigacaloria a ajuns la aproape 300 de lei, iar pe de alta, incertitudinea creată după ce producătorul de energie pentru RAM a renunțat la contract. „ Avem 4350 de debranșați, de la începutul sezonului cald până acum. Este un record – având branșați 12 500 de abonați branșați la RAM, la 1 ianuarie. Acum scăzând 4350, mai rămân 8150. În continuare se debranșează oamenii – nu le-am pus restricție.” a declarat Aurel Gubandru, director RAM Buzău.
Rămân totuși peste 8000 de buzoieni, care deja au trecut printr-un episod de frig, cu temperaturi sub zece grade Celsius pe timpul nopții, și ar fi trebuit să primească agent termic de la RAM, dar care, însă, au tremurat în locuințe. Asta pentru că, deocamdată, societatea nu poate asigura încălzire decât pentru aproape 3000 de abonați care sunt legați la microcentrala din Micro 14, în timp ce pentru restul abonaților s-ar putea furniza căldură doar cu program. Conducerea RAM a considerat că acest lucru nu ar fi fost corect, motiv pentru care, până acum, nu a pornit sistemul de încălzire, însă anunță că lucrează pentru a pune la punct sistemul . Mai exact, se fac lucrări la centrala din Dorobanți, dar și la cea din Micro 3 care , spune directorul Aurel Gubandru, s-ar încheia în două săptămâni. „ La CT 16 sunt modulele în lucru. Am promisiunea de la constructor – de la domnul Moroșan – că, la sfârșitul acestei săptămâni, va fi totul pregătit. La CT 4, s-a instalat coșul cel mic, s-a făcut legătura între cazan și coș, astăzi vin modulele termice, a fost turnată platforma pe care vor sta modulele și avem speranțe că, la sfârșitul săptămânii, va fi, de asemenea, gata.”  a mai declarat șeful RAM.
Lucrări se fac și în mai multe unități de învățământ, unde Primăria a decis montarea centralelor termice. Până acum însă nicio școală nu a fost debranșată de la sistemul centralizat, semn că nu are, încă, o sursă proprie de încălzire.
Etichete: debranșări |  Record
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU