Curs valutar:
4.6569
4.0889
18 august 2018 Ultimul update: 21:09
23 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 23 aprilie 2018

Război! Maxi-taxi-urile au ieşit pe trasee. Primarul Toma anunţă măsuri

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1921 vizualizari 0 comentarii

Au primit notificări să nu mai iasă pe traseu, însă nu au ținut cont de ele. Patronii firmelor de maxi taxi din Buzău au decis să nu ia în seamă notificrea de reziliere a contractelor impusă de Primăria orașului iar astăzi au trimis pe traseu toate microbuzele, ca într-o zi obișnuită de lucru. În această dimineață, maxi taxi au putut fi observate pe toate traseele, circulând alături de autobuzele societății  Transbus.

Deși, în ultimele zile, cele 6 asocieri de firme care operează traseele maxi taxi din Buzău au fost notificate cu privire la rezilierea unilaterală a contractelor încheiate cu primăria Buzău. Imtr-o declaratie ferita de primarul orasului,Constantin Toma, reporterilor Focus FM Regional acesta a afirmat ,luni dimineata ca iesirea pe trasee a maxitaxistilor e facuta pe ,,barba lor" si ca va cere Politiei Locale si Politiei Nationale sa intervina deorece microbuzele circula ilegal pe strazile Buzaului.:,,Nu au respectat contractele initiale cu Primaria Buzau.Si,cel mai mult ,incalca legislatia care spune ca pe un traseu tebuie sa ai un singur operator.Operator este TransBus SA Buzau,care, in momentul acesta ,practic,este furat de aceste firme.O fac pe riscul lor,este treaba lor.Vom lua masuri.Pe acest domeniu s-a facut o treaba incorecta ,in sensul ca pe liniile principale ale Trans Bus au fost declarate si liniii secundare dar au coincis cu liniiile principale,astfel incit,circula,practic,pe aceleasi linii cu Trans Bus.a fost incorect de la inceput. Trans Bus e  piratat de aceste firme de maxi-taxi.In sensul ca  fiind mai mici,microbuzele se deplaseaza primele in statii ne i-au calatorii aduc prejudicii Trans Bus,in care am investit bani si mai investim.Nu putem sa ne ducem noi ca si civili in fata microbuzelor sa la oprim.Politia Locala si Politia Municipala vor actiona ,impreuna cu ADI ,sa opresca aceste maxi-taxi."

 Motivele rezilierii, invocate în notificări, sunt nerespectarea programului, existența unor norme ale Uniunii Europene care impun ca pe un traseu să existe un singur operator. În ceea ce privește programul maxi –taxi s-a observat că, în ultima vreme, operatorii scoteau mașinile pe trasee doar la orele de vîrf, fără să mai circule în intervalele în care numărul de călători era scăzut. Cît privește normele europene privind existența unui singur operator, acestea sunt încălcate acolo unde operatorii de maxi-taxi au intrat pe liniile Trans Bus.  Ultimul, dar cel mai important dintre motivele rezilierii este faptul că, în ultimele zile, biletele de maxi-taxi au fost ieftinite, fiind sub tarifele practicate de Trans Bus. Im acesta dimineata primarul Constantin Toma  a comvocat  ședință cu toți factorii responsabili în această speță. La finalul ședinței, se va ști clar poziția municipalității dar și măsurile care vor fi luate împotriva firmelor de maxi taxi din oraș. Pe de alt parte, nu este exclus ca firmele de maxi-taxi să atace în instanță acțiunea municipalității și să cîștige timp pînă la scoaterea microbuzelor de pe trasee. Vă ținem la current cu unul dintre cele mai importante subiecte ale zilei la următoarele știri la Focus Fm.

 

 


Etichete: anunta |  iesit |  masuri |  Primarul |  Razboi |  trasee |  urile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 aug 2018 [12:38]  ACTUALITATE BUZAU

Absențe la Bacalaureatul ”second hand”

402 vizualizari Citeste tot
16 aug 2018 [10:46]  ACTUALITATE BUZAU

Sărata Monteoru/ Peturi, pungi, otrăvuri şi rahat

379 vizualizari Citeste tot
16 aug 2018 [09:32]  MONDEN BUZAU

Liberi și pe 25 noiembrie

750 vizualizari Citeste tot
15 aug 2018 [21:29]  SPORT BUZAU

Naşi şi în Cupă! CSM Rm. Sărat - Metalul 1-3!

376 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [16:44]  ACTUALITATE BUZAU

'Eminescieni', primarul Toma s-a răzgândit

1147 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [12:49]  CULTURA BUZAU

LINK/ ”O zi într-o școală finlandeză”

582 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [11:38]  SPORT BUZAU

Victorie în ultimul amical pentru Metalul!

454 vizualizari Citeste tot
14 aug 2018 [08:33]  MONDEN BUZAU

Andreea de la KRONOS s-a măritat!

3555 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU