24 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 24 iunie 2019

Râuri de gunoaie în Buzău.Prefectura:”Nu sunt de la noi” VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 1326 vizualizari 0 comentarii
Dezolant. Râul Buzău, plin de tone de peturi


Ploile și inundațiile din ultimele săptămâni au provocat probleme oamenilor, în curți, în gospodării și în culturi, dar au adus cu sine și un dezastru pe râul Buzău.
Din cauza precipitațiilor abundente care au generat inundații, tone de gunoaie au fost aduse pe râul Buzău.
Imaginile dezastrului au apărut deja pe rețelele de socializare.
La intrarea în comuna Berca, s-a format o adevărată insulă de sticle de plastic, ambalaje, dar şi crengi. Toate aceste gunoaie au fost aduse din amonte, unde a plouat foarte mult în ultima perioadă. Apa scursă de pe versanţi a adunat gunoaiele de prin satele de munte şi le-a împrăştiat pe tot cursul râului.
 ”Au fost precipitații în toată zona, mai ales din partea  Covasna, pe Întorsura Buzăului, au fost debite foarte, au fost măturate și curțile oamenilor. Toate acele peturi, pentru că dacă vrem să ne ducem chiar pe râu nu le regăsim, apele măturând curțile, au fost atrase gunoaiele de cursul de apă Buzău. Aceste gunoaie au venit mai de sus, din județul Covasna. Când sunt precipitații mari, sunt măturate curțile oamenilor,  iar aceste peturi sunt antrenate și aduse de râu”, a declarant luni prefectul de Buzău, Carmen Ichim.
Totodată, Ichim a anunțat că a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze  situația, specialiștii urmând a  analiza situația de la intrarea în județul Buzău, dar va fi fi făcută o comunicare și cu autoritățile din județul Covasna, de unde se presupune că au venit tonele de gunoaie care au invadat râul Buzău.


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU