27 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 27 iunie 2014

Proteste suspendate. Vezi ce bugetari au renunţat la acţiunile sindicale!

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1128 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Proteste suspendate

O delegaţie formată din circa 30 de angajaţi ai unităţilor medicale din Buzău ar fi urmat să plece vineri la Bucureşti pentru a participa la o pichetare a mai multor instituţii guvernamentale. Protestul a fost anulat, în ultimul moment.

 

Decizia a fost luată de conducerea SANITAS care a primit asigurări din partea oficialilor de la Bucureşti că toate revendicările vor fi soluţionate:


“Am primit un telefon de la Federaţia SANITAS şi ne-au comunicat că pentru joi şi vineri pichetările s-au suspendat întrucât a avut loc o întâlnire între conducerea Federaţiei SANITAS şi Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii şi s-a stabilit ca aceste revendicări să fie onorate inclusiv creşterea salarială“a declarat liderul SANITAS Buzău, Mariana Munteanu.

 

Cadrele medicale din Buzău nu se lasă însă cu una cu două, iar după ce revendicările generale vor fi soluţionate, vor aduce din nou în discuţie problema Spitalului Judeţean.


Numărul de paturi care nu sunt finanţate de la Casa de Asigurări este o chestiune care deocamdată nu a fost finalizată în discuţie. Sunt mai multe judeţe, nu numai judeţul Buzău, dar este un aspect care trebuie reluat după ce vor fi finalizat această discuţie de interes naţional“a explicat acelaşi lider sindical cu eferire la faptul că propunerea de finanţare transmisă recent de CJAS Buzău, elimină mai multe paturi din schema de finanţare pentru cel mai mare spital al judeţului.

 

Săptămâna aceasta, halatele albe au ieşit în stradă ca să ceară o creştere salarială cu 10 la sută, începând cu data de 1 iulie, deblocarea posturilor vacante din spitale, dar şi aplicarea contractului colectiv de muncă.

 

 

 Etichete: asistent |  medic |  SANITAS |  suspendate |  proteste
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU