Curs valutar:
4.7509
4.1988
23 martie 2019 Ultimul update: 18:29
26 [FEB 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 26 februarie 2019

Protest față de ancheta crimei de la etajul 9

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1369 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Zeci de tineri s-au strâns, marți seară, în fața blocului în care Valentina Nica a fost ucisă în
 a protesta față de modul cum decurge ancheta. Tinerii s-au aratat nemulțumiți că singura persoană arestată în acest caz este fostul iubit al Valentinei,deși ei sustin că mai multe persoane ar fi asistat impasibile la crima
produsă de acesta în apartamentul de la etajul 9.

 Marţi, Valentina, tînăra de 21 de ani, bătută cu sălbăticie și apoi incendiată, a fost condusă pe ultimul drum. Prietenii, foștii colegi de școală, rudele tinerei sînt cu toții împietriți de durere. Valentina și Cosmin, cel care a ucis-o, au fost colegi de școală. Foștii colegi de la Colegiul Economic spun că amândoi erau liniștiți și își vedeau de treburile lor, însă în ultima vreme, anturajul pare să-i fi schimbat. 
Prietenă: "Aveau o prietenie normală!" 
"Aveau o prietenie normală, adică nu ne dădeau ceva de bănuit că ar urma ceva de genul. Ea, o fată liniștită, el la fel, își vedea de treaba lui, nu avea nicio treabă cu nimeni. O colegă de clasă super, amuzantă, cu zâmbetul pe buze mereu, învăța, își vedea de treaba ei, nu am știut niciodată că o să urmeze ceva de genul. Nu trebuia să facă așa ceva. Adică nici marii mafioți nu fac chestii de genul", a declarat un prieten de-al victimei. O prietenă de-a Valentinei, prezentă ieri la funeralii, a dezvăluit că tînăra parcă presimțea nenorocirea. Își pusese în gând, nu demult, să încheie orice relație cu Cosmin, care îi fusese în trecut iubit, dar care acum o bătea periodic. Nu a mai apucat pentru că individul a ucis-o, sîmbătă, în propria casă. 
"M-ar fi chemat acolo, ca un fel de petrecere, nu a fost chiar o petrecere că era la bloc și nu puteam să facem mare party. M-a chemat acolo, am stat frumos, a fost o atmosferă frumoasă și eu am plecat bine mersi de acolo și după ceva timp dimineața m-ar fi sunat Poliția. Eu nu am știut ce se întâmplă, de ce m-a chemat. Și am auzit acolo că ar fi murit din cauză că i-ar fi dat băiatul acela foc, cu care vorbea ea înainte. Ea voia să aplaneze lucrurile, să iasă din discuția asta și să-l lase pe el să fie fericit cu actuala lui, nu mai voia să aibă nicio treabă. Din contră, i-ar fi spus fetei aceleia să înceteze cu lucrurile astea, să nu-i mai dea mesaje, să îl certe, să-i spună despre ea că ea nu mai avea nicio treabă în lucrul acesta", a mai spus o prietenă de-a victimei. 
Ce spune unchiul victimei 
Familia nu știa însă nimic din coșmarul tinerei. Mama fetei, cea cu care ea ținea cea mai strînsă legătură, deși se afla la muncă în străinătate, nu a aflat nimic despre episoadele violente. Nici celelalte rude nu bănuiau prin ce trece tînăra. "Nu-l cunosc personal, nu l-am văzut, mie personal nu mi-a povestit vreodată despre el, poate prietenilor, copiilor mei, dar nu spunea prea multe despre el. De aia nici nu s-a luat nicio măsură, că dacă ar fi spus mai multe, poate că răul era tăiat de la rădăcină", a declarat unchiul fetei, Ion Dodan. Între timp, tînărul suspectat că și-a bătut cu sălbăticie și apoi şi-a incendiat fosta iubită vrea să iasă din arest.  
Avocaţii suspectului au contestat arestarea 
Avocații individului de 21 de ani au făcut contestație la măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Buzău. Magistrații buzoieni trebuie să analizeze acum cererea suspectului în vîrstă de 21 de ani și să decidă dacă mențin măsura arestului preventiv. Puțin probabil ca individul să fie eliberat în condițiile în care la audieri și-ar fi recunoscut vina și le-ar fi spus procurorilor că a bătut-o pe fată și apoi a incendiat-o cu benzină.  Sîmbătă dimineață, tînăra de 21 de ani a fost bătută cu bestialitate de fostul ei iubit, revoltat că aceasta ar fi intervenit în actuala sa relație. După ce ar fi bătut-o cu sălbăticie, tânărul a incendiat-o pe fată în timp ce era încă în viață. Procurorii au stabilit că incendiatorul era la comiterea faptei sub influența alcoolului, dar consumase droguri. Luni, individul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru a se constata dacă are arsuri pe mâini în urma incendiului pe care l-a provocat.Etichete: ancheta |  Balcescu |  crimei |  Protest |  tinerilor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 mar 2019 [08:29]  MONDEN BUZAU

O buzoiancă ia la rând show-urile de la Pro TV

512 vizualizari Citeste tot
21 mar 2019 [08:09]  ACTUALITATE BUZAU

Cu cît se măreşte preţul gigacaloriei

620 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:27]  MONDEN BUZAU

FERICIREA e sărbătorită azi în toată lumea

334 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:14]  MONDEN BUZAU

Dalia Pușcă își arată burtica de gravidă

482 vizualizari Citeste tot
19 mar 2019 [08:16]  MONDEN BUZAU

Turneul lui FUEGO ajunge la Buzău

563 vizualizari Citeste tot
18 mar 2019 [08:53]  MONDEN BUZAU

DUET Lucia Dumitrescu & Fuego

661 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Se scumpeşte apa de la robinet

1 868 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [08:58]  ACTUALITATE BUZAU

Ample perchezitii la Buzău.

689 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:46]  POLITIC BUZAU

Şeful Electrica - Furnizare a trecut, şi el, la A.L.D.E.

1311 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:22]  ACTUALITATE BUZAU

A încetat din viaţă scriitorul Marin Ifrim

1029 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU