Curs valutar:
4.7509
4.1988
22 martie 2019 Ultimul update: 23:58
11 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 aprilie 2018

Proiecte europene avem! Să vedem banii...

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1302 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Buzăul un oraş des­chis, dar şi un municipiu cu trafic european. Este obiectivul către care ţintesc autorităţile locale, o dată cu accesarea a zeci de milioane de euro, fonduri europene. Cu aceşti bani, străzile ar urma să aibă iluminat cu leduri, iar problema locurilor de parcare ar urma să fie rezolvată prin amenajarea unor spaţii supraetajate. O serie de proiecte urmează să fie depuse de municipalitatea buzoiană la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est în vederea accesării unor fonduri europene. Proiectele ar putea atrage finanțări în valoare totală de 5 milioane de euro, dacă vor fi aprobate. Pînă vor veni finanțările, va exista o zonă în care planurile vor fi puse în practică, la scară mică. În cîteva săptămîni, Buzăul va avea o primă stradă cu iluminat public pe led, inclusiv la nivelul trecerilor de pietoni. Pe Calea Eroilor, la ieșirea spre Ploiești se lucrează la o transformare totală a aspectului urban. Artera va fi finalizată  luna viitoare cînd va fi organizat un eveniment major dedicat Centenarului Unirii.

Luminița Colțeanu, manager de proiect a explicat: "Înseamnă un proiect de extindere de reţea cu sisteme moderne de iluminat cu led, un sistem uşor care va fi un proiect de eficientizare a iluminatului public în municipiul Buzău."
Prioritățile planurilor de modernizare a municipiului Buzău sînt transportul și fluidizarea traficului. Autoritățile locale lucreză la o serie de proiecte a căror valoarea totală ajunge la 45 de milioane de euro.  Dacă banii vor ajunge la Buzău, bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Aleea Sporturilor vor fi reamenajate complet.

"Aici aveţi un fel de previzualizare a străzii Unirii. În acest moment sîntem obligaţi să dedicăm foarte mulţi bani pentru transportul în comun în Buzău. Pentru că UE nu mai finanţează asfaltări de străzi, ea trebuie să fie conectată cu infrastructura transportului în comun.", mai spune Luminiţa Colţeanu.

Pe aceste artere, banda destinată transportului public în comun va fi mutată pe mijloc, iar parcările vor fi construite în spații supraetajate.

"Am găsit o soluţie în momentul de faţă, de fapt două. Una dintre ele este păstrarea parcărilor încastrate în trotuare pentru că vom avea şi bandă pentru biciclete. O a doua soluţie este identificarea unor spaţii adiacente în spatele blocurilor pentru a construi nişte parcări supraetajate".
În Buzău va fi implemetat și un nou sistem de semaforizare care va duce la fluidizarea traficului. "Este sistemul inteligent de trafic mana­gement în Buzău cu soluţii inovative de trafic. Este un sistem complet de fluidizare a traficului în municipiu. Semafoarele noi pe care le vom achiziţiona vor avea sisteme GPS care vor putea schimba culoarea la semafor şi atunci traficul va fi fluent.", a încheiat Luminiţa Colţeanu.
Planurile ar urma să îi mulțumească și pe iubitorii de mișcare. Pe lîngă reamenajarea spațiilor verzi, autoritățile locale vor să înființeze la Buzău stații autorizate de închirierea bicicletelor și să amenajeze piste pentru bicicliști pe toate artele din oraș. Deocamdată toate aceste idei sînt doar pe hîrtie, urmînd ca pînă în luna decembrie să fie depuse la Agenția de Dezvoltare Regională SE.Etichete: banii |  europene |  Proiecte |  vedem
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 mar 2019 [08:29]  MONDEN BUZAU

O buzoiancă ia la rând show-urile de la Pro TV

451 vizualizari Citeste tot
21 mar 2019 [08:09]  ACTUALITATE BUZAU

Cu cît se măreşte preţul gigacaloriei

565 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:27]  MONDEN BUZAU

FERICIREA e sărbătorită azi în toată lumea

287 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:14]  MONDEN BUZAU

Dalia Pușcă își arată burtica de gravidă

422 vizualizari Citeste tot
19 mar 2019 [08:16]  MONDEN BUZAU

Turneul lui FUEGO ajunge la Buzău

494 vizualizari Citeste tot
18 mar 2019 [08:53]  MONDEN BUZAU

DUET Lucia Dumitrescu & Fuego

610 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Se scumpeşte apa de la robinet

1 817 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [08:58]  ACTUALITATE BUZAU

Ample perchezitii la Buzău.

638 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:46]  POLITIC BUZAU

Şeful Electrica - Furnizare a trecut, şi el, la A.L.D.E.

1258 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:22]  ACTUALITATE BUZAU

A încetat din viaţă scriitorul Marin Ifrim

975 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU