28 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 28 ianuarie 2019

Profesoară acuzată de părinţi că le-a bătut copilul

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 1951 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Anchetă la Şcoala Gimnazială din comuna buzoiană Cislău! Părinţii unui copil de şase ani acuză că fiul lor ar fi fost lovit de o profesoară. Incidentul s-ar fi întîmplat în microbuzul şcolar şi ar fi pornit de la comportamentul copilului, care ar fi deranjat-o pe profesoara care-i însoţea pe elevi. Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratlui Şcolar Jude­ţean, care confirmă declanşarea unei anchete pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întîmplat.   
Incidentul a avut loc zilele trecute, la orele prânzului, în microbuzul cu care  preșcolarii și elevii de la grădinița și școala din Cislău erau aduși acasă. La un moment dat, copilul de 6 ani s-ar fi ridicat de pe scaun și i-ar fi deranjat pe ceilalți. Copilul diagnosticat cu o formă de autism și probleme de vorbire ar fi fost atenționat de profesorul care-i însoțea, dar la scurt timp cadrul didactic și-ar fi ieșit din fire și l-ar fi agresat pe micuț. Asta deși inclusiv șoferul și ceilalți copii din microbuz i-ar fi spus profesoarei că preșcolarul are probleme și trebuie lăsat în pace pentru a se potoli. Băiatul ar fi fost lovit de profesoară în spate și în cap, i-ar fi fost rupt fesul, aspect care ar fi fost povestit părinților și de copiii prezenți în microbuz. 
"Nu a fost cuminte în autobuz, s-a jucat, s-a zbenguit, cum fac copiii și o doamnă, educatoare sau profesoară, nu știu exact ce este, l-a tras de urechi, i-a dat pumni în cap, pumni în spate, l-a târât, l-a apucat de căciulă, cu tot de păr și l-a târât pe culoar la maxi-taxi până i-a rupt și căciula din cap. Și când l-a luat soția, l-a văzut bătut și cu căciula ruptă în cap, și l-a întrebat: "Ce s-a întâmplat, mami, de ce ești așa?". Copilul e speriat, panicat și ceilalți copii, cei mai mari i-au spus: "Nu-l mai întrebați, vă spunem noi. Uite, l-a bătut, uite așa, așa." I-au povestit copiii de-a fir a păr, să știți că noi i-am spus doamnei să nu-l mai bată și să-l lase în pace că este un copil mic și cu probleme. Are anumite probleme. Nu a interesat-o. Ea a spus că a venit inițial, l-a tras de urechi, i-a dat două palme în cap și un pumn în spate. Acum, cică ar fi scuipat și copilul meu, ăsta micul, după ce i-a dat cu pumnul în spate. Și pe urmă, cică i-a dat ca lumea, numai pumni în cap și spate. Pe urmă a început toată tevatura, rupte hainele de pe el și așa mai departe.", a mărturisit tatăl copilului presupus agresat. 
Părinţii au făcut plîngere 
Rudele copilului agresat au mers la conducerea școlii din Cislău și au făcut plângere. Oamenii admit că băiatul lor nu a stat cuminte în microbuz, însă nu pot accepta ca micuțul care are probleme de sănătate să fie bătut de un cadru didactic. Copilul este bine acum, însă spune că nu mai vrea să meargă la grădiniță pentru că îi teamă să nu fie lovit din nou: "Ce să spunem la lege că aia cer, să se facă dreptate. Adică să se ia o măsură pentru că dacă a făcut o dată, copilul poate să treacă prin aceeași traumă sau e posibil să treacă și alți copii dacă nu or fi și trecut că nu se poate să ai accesul acesta, așa de furie pe un copil așa de mic. Nu mai spunem că are probleme.", a mai spus tatăl. Conducerea școlii din Cislău a anunțat miercuri că a demarat o anchetă internă, însă, în această etapă a cercetărilor, directorul unității de învățământ neagă incidentul, spunând că cineva urmărește să denigreze ima­ginea școlii.  Etichete: acuzată |  bătut |  copilul |  Profesoară |  părinţi
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU