24 [NOV 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 24 noiembrie 2016

Procesul Politisti locali vs.Primarie,ramas in pronuntare

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 1718 vizualizari 7 comentarii redactie@focustv.ro

Este concediere colectivă sau o decizie perfect legală luată de primarul Buzăului Constantin Toma? Sute de poliţişti locali care s-au trezit peste noapte fără serviciu aşteaptă cu sufletul la gură decizia instanţei în procesul pe care aceştia l-au deschis imediat după ce administraţia locală a decis concedierea lor. Ieri, a avut loc primul termen de judecată, iar peste o sută de oameni au fost prezenţi în sală Tribunalului Buzău pentru a vedea care este soarta lor.     
      Suspansul poliţiştilor locali se va prelungi însă pînă vineri cînd instanţa va pronunţa sentinţa în procesul în care sutele de angajaţi au cerut suspendarea actului administrativ, pe motiv că este ilegal. Zeci de persoane au asistat, neclintiţi, în sala de judecată, la procesul pe care l-au deschis împotriva Primăriei în care au cerut suspendarea actului administrativ adoptat de administraţia locală. Au urmat zeci de minute de aşteptare, momente în care, rînd pe rînd, cei doi avocaţi au adus argumente pro şi contra deciziei primarului Buzăului Constantin Toma de a da afară 305 poliţişti locali care asigurau paza în unităţile de învăţămînt din municipiu. După mai bine de o oră, oamenii au ieşit mai optimişti, însă la fel de reţinuţi în declaraţii. Dacă este vorba despre o concediere colectivă, aşa cum a susţinut astăzi în faţa instanţei avocatul apărării, sau din contră o decizie perfect legală a administraţiei locale care a acţionat după ce un raport al Curţii de Conturi a arătat că cei 305 poliţişti locali au fost angajaţi ilegal se va afla abia peste două zile, cînd instanţa a anunţat pronunţarea sentinţei. Pînă atunci însă, sutele de oameni care s-au trezit fără serviciu stau cu teama că nu vor avea ce vor pune pe masă de Sărbători. Oamenii au lacrimi în ochi şi suportă din ce în ce mai greu situaţia creată. Singura lor speranţă este o decizie favo­rabilă din partea instanţei.

Au contestat şi raportul Curţii de Conturi

Dacă cei 305 poliţişti locali vor reveni la serviciu sau dacă vor accepta alte locuri de muncă, respectiv să fie angajaţi de firmele private de pază şi ulterior să reasigure paza în unităţile de învăţămînt din municipiul Buzău se va afla abia vineri cînd se va pronunţa instanţa. Între timp, poliţiştii locali au contestat şi raportul Curţii de Conturi prin care se spune că angajarea lor s-a făcut ilegal, raport care a stat şi la baza deciziei administraţiei locale care a hotărît concedierea lor.Etichete: locali |  Politisti |  Primarie |  Procesul |  pronuntare |  ramas
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

contribuabil
24 noiembrie 2016
Paza unităţilor de învăţămînt putea fi asigurată-în timpul în care elevii nu sunt prezenţi în sediu şi nu se face controlul accesului-mult mai ieftin prin contract cu o firmă specializată de supraveghere şi intervenţie.Un astfel de contract poate costa 2-5 sute lei lunar,pe când salariul unui poliţist,inclusiv sporurile pentru serviciu de noapte şi sărbători legale-când elevii nu sunt în sediu-se ridică la 3-4000 lei:să nu uităm faptul că un astfel de post este încadrat cu 4 persoane(3 ture a 8 ore + 1 pentru libere).Rezultă o economie de cca 7000 lei lunar,bani ce au fost risipiţi de vechea administraţie din taxele pe care şi eu le plătesc
Alt contribuabil
24 noiembrie 2016
Hai nu zău! Unde ai văzut așa ceva? Un exemplu ca sa nu zici ca dau de la mine: http://m.digi24.ro/special/investigatii/banii-risipiti-din-sanatate/banii-risipiti-din-sanatate-zeci-de-milioane-de-lei-pentru-firme-private-de-paza-616439
Pixelu econom
28 noiembrie 2016
Nu vreți să înțelegeți că polițiștii comunitari angajați de primărie sunt plătiți din veniturile primăriei spre deosebire de firmele de pază care vor încheia contracte cu unitățile școlare care sunt plătite de ministerul educației.
pixelu ratacit
30 noiembrie 2016
Tu ai bazut declaratiile lui Toma? Ce ministerul educatiei? Banii sunt de la primarie.nu-ti mai obosi mintea!
Cetatean
28 noiembrie 2016
Doamna sau Domnisoara, Cristea, mii de multumiri!!!
YOzefini
24 noiembrie 2016
Indiferent ca este vorba despre o comuna,un oras sau un municipiu mare,primariile nu au voie sa sustina de la buget in Politia Comunitara mai mult de un post la 1000 de locuitori. Aceasta este norma medie în care trebuie sa se încadreze primarii din judet pentru a respecta pe deplin prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 63/2010. Un judecator nu are cum sa nu tina cont de aceste prevederi legale indiferent ce sustine Curtea de Conturi.
Puccini
24 noiembrie 2016
Bre, matale ești judecător? Lăsa bre scamatoriile ca de ele se tine falimentarul Romet. Chiar v-a luat mințile Toma? Cum sa fii angajat cu acte in regula si in același timp ilegal? Nu mai suntem normali in gândire?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU