ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6623
3.7780
21 februarie 2018 Ultimul update: 13:01
31 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 31 octombrie 2017

Primul pas pentru penitenciarul de la Unguriu

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1468 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Înființarea unui penitenicar în comuna Unguriu începe să prindă contur, iar primul pas va fi făcut mâine, în ședința Guvernului. Membrii Executivului vor decide ca cele trei foste unități militare să fie transferate de la Ministerul Apărării la Ministerul Justiţiei. 

O dată cu preluarea obiectivelor de către Ministerul Justiției, proiectul de transformare a imobilelor în penitenciar intră în linie dreaptă. Ministerul de resort are interesul de a urgenta lucrările pentru că, recent, a intrat în vigoare Legea privind recursul compensatoriu. Actul normative prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate. În prima zi de la intrarea în vigoare a acestei legi au fost puşi în libertate 529 de deţinuţi, iar în perioada următoare ar putea fi eliberaţi condiţionat alţi peste 3300 de deţinuţi. Mulţi dintre deţinuţii puşi în libertate ca urmare a acestei legi aveau condamnări pentru furturi şi tâlhării, dar şi pentru omor. 

În urmă cu două luni, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vizitat, împreună cu vicepremierul Marcel Ciolacu, amplasamentul pe care se află fostele unități militare de la Unguriu. A fost momentul în care s-a luat decizia ca în localitatea buzoiană să fie construit un penitenciar cu regim semideschis. Obiectivul va fi cea mai mare investiție publică realizată în județul Buzău, după 1989. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU