22 [IUL 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 22 iulie 2016

Primul loc de joacă modern din Buzău

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2917 vizualizari 3 comentarii redactie@focustv.ro

Primul pas spre normalitate a fost deja făcut. Acum mămicile îşi pot duce liniştite micuţii în parcuri pentru că Primăria a demarat lucrările pentru amenajarea primului loc de joacă modern. Startul a fost dat cu cel de pe strada Democraţiei, aproape de intersecţia cu strada Vlăsiei, unde vechiul mobilier a fost deja demolat, iar astăzi muncitorii lucrau la amenajarea noului spaţiu de joacă. Totul va fi gata spre finalul săptămînii vitoare cînd copiii se vor putea bucura de tobogane, leagănă şi balansoare noi, iar tinerii se pot relaxa la o partidă de ping - pong, în timp ce părinţi pot face mişcare în aer liber la un aparat de fitness. Mai sînt doar cîteva zile pînă cînd micuţii din municipiul Buzău se vor putea bucura de primul loc de joacă modern, utilat cu de toate, şi fără riscuri. Părculeţul va fi amenajat pe Strada De­mocraţiei, aproape de intersecţia cu strada Vlăsiei, şi va reprezenta un etalon după care vor fi amenajate sau contruite şi celelalte spaţii din oraş.

Startul lucrărilor a fost dat, vechiul loc de joacă a fost demolat, iar muncitorii au început ieri amenajarea bordurilor şi a aleelor care vor împrejmui zona.  „În această zonă se va amena un loc de joacă şi adiceant se va amenaja o alee din pavaj, băncuţe şi spaţiu verde”, a declarat Mihai Otea, inginer Urbis Serv.

 

Mobilier de 18.000 de lei

 

Mobilierul de care urmează să se bucure cei mici este unul modern dar mai ales sigur, fiind auto­rizat ISCIR. El a fost adus de la o firmă din România, iar costul s-a ridicat la suma de 18.000 de lei.

„Se lucrează la amenajarea locului de joacă, iar într-o săptămînă va fi gata. Mobilierul a fost cumpărat de la o firmă din România. O parte a fost deja adus, restul luni. Cei mici vor avea un complex cu două leagăne, căluţi cu arcuri, tobogane dar şi o masă de ping pong şi aparat de fitness pentru că în zonă sînt şi copii mai mari. Vom vedea dacă vom turna tartan pe toată suprafaţa sau doar în faţa toboganelor”, a declarat Liviu Mocanu, director RER Ecologic Service, firmă responsabilă cu amenajarea locului de joacă.

De asemenea, pentru siguranţa prichindeilor autorităţile au decis îngrădirea locului de joacă cu un gărduţ din lemn care va fi tratat cu lacuri speciale ce îi va asigura rezistenţa în timp.

 

Vechiul parc, construit de 6 decenii


Imaginea noului loc de joacă îi bucură pe locatarii blocurilor din zonă care îşi vor aduce copii şi nepoţii în noul părculeţ. “E destul de încîntător pentru copii şi pentru părinţi. E super ok”, spune bucuroasă Maria Manole, o mămică din cartier.

Oamenii aşteptau de mult acest moment, mai ales că vechiul parc a fost amenajat în urmă cu aproximativ 60 de ani şi era un real pericol pentru cei mici. „Era funcţional dar se rupsese gardul, balansoarul era stricat şi trebuia reparat. Noi l-am tot întreţinut dar anii au trecut, 60 de ani are de cînd a fost construit. Nu mai era bun asfaltul, erau gropi, creştea iarba prin ele, povesteşte Maria Păţeanu, locatar la blocul din apro­pierea spaţiului de joacă. Locuri de joac ă sigure, curate şi moderne reprezintă doriţa tuturor mămicilor din municipiul Buzău care stau cu teamă de fiecare dată cînd merg cu copii în parcurile amenajate între blocuri. Acestea sînt grav

deteriorate, iar cei mici se pot răni foarte uşor în fiarele rupte. De curînd, mămicile au lansat o petiţie online prin care cer municipalităţii „Locuri de joacă pentru copii cu viitor”. Autorităţile din Palatul Comunal salută iniţiativa mămicilor şi drept răspuns primul parc  modern va fi gata chiar la sfîrşitul săptămînii viitoare. În plus, a fost făcută deja o inventariere a tuturor problemelor existente în toate cele 50 de locuri de joacă din oraş şi rînd pe rînd acestea urmează să fie rezolvate. De asemenea, municipalitatea intenţionează, la cererea buzoienilor, să crească numărul locurilor de joacă.Etichete: Buzău |  joacă |  modern |  Primul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

iulia popescu
26 iulie 2016
Pe cand unul si in cartierul II Crang?
Dan Dumitru
05 august 2016
Frumos articolul, nimic de spus dar poza....este din alt film ! (Consiliul Local Dambovita!!!) foarte tare . Este la 3 minute(mers cu masina) de redactia voastra !!! SPOR LA TRABA !
ANCA MATEI
05 august 2016
Un parc de joaca in Unirii Nord? Pe acolo, pe langa PSD?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU