Curs valutar:
4.6550
3.9774
16 iulie 2018 Ultimul update: 18:08
25 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Primele platforme de gunoi îngropate s-au montat în cartierul Obor

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1569 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Vineri, au fost inaugurate 12 platforme de gunoi îngropate, toate amplasate în Cartierul Obor, după ce, anul trecut, o investiție similară a fost realizată în mod experimental de către administrația publică locală în colaborare cu operatorul municipal de salubritate, RER Sud SA. Alte 12 platforme vor mai fi amenajate pînă la sfărșitul anului, iar în următorii doi ani, toate zonele din orașul Buzău sunt programate pentru investiții similare.

Alte 12 pînă la sfîrșitul anului

 „Spre sfârșitul anului trecut, am montat trei platforme de gunoi îngropate, experimental și cum rezultatul a fost foarte bun, am luat decizia, împreună cu RER, să extindem acest tip de colectare a gunoiului, selectiv, și, bineînțeles, încercăm, până la sfârșitul anului, să mai montăm încă 12. Sperăm ca, în următorii doi ani, tot Buzăul să îl avem acoperit cu astfel de platforme, care s-au dovedit extrem de eficiente, care exclud și situațiile urîte, cu cîini care intră în platformele de gunoi de suprafață și cu oameni care caută prin gunoaie”, a declarat primarul Constantin Toma. Odată cu amenajarea celor 12 platforme, programatre pînă la sfîrșitul anului, aproape un sfert din municipiu va beneficia de modernul sistem de colectare a gunoiului, potrivit directorului general al societății comerciale RER Sud, Liviu Mocanu. 

Vor fi reciclate și deșeurile biodegradabile

Elementele biodegradabile vor fi extrase din platforme și vor servi drept îngrășămînt natural pentru zonele verzi de pe domeniul public al municipiului Buzău. „La ora actuală, cam 25 la sută din totalul platformelor din oraș – dacă le punem la socoteală și pe cele 12 care vor fi finalizate pînă la sfârșitul anului – sunt îngropate. Ca un element de noutate, am introdus extragerea biodegradabilului din deșeurile menajere, pentru că la anul vrem să facem o stație de compost”, a mai precizat Liviu Mocanu.  “Dacă la case deja am finalizat proiectul de colectare a vegetalelor separat, cu pubela maro – din 2016 și până în prezent am distribuit 8.000 de pubele maro la toate casele cu care avem contract – vom începe la platforme, la asociații, ușor-ușor, extragerea biodegradabilului din deșeuri menajere”, a mai spus directorul Mocanu, care a ținut să sublinieze și că o platformă precum cele inaugurate vineri costă 8.500 de euro.Etichete: îngropate |  cartierul |  gunoi |  montat |  platforme |  Primele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 iul 2018 [17:51]  ACTUALITATE BUZAU

Infiorator!A murit zdrobit de roata remorcii

262 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:55]  ACTUALITATE BUZAU

Masina rasturnata pe DN2-E85,doua victime

200 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:35]  ACTUALITATE BUZAU

Militarii accidentati la Boboc sunt in stare buna

199 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU