Curs valutar:
4.6346
3.9285
15 decembrie 2017 Ultimul update: 07:48
28 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 28 august 2017

Primăria vrea să mute Complexul pentru bătrîni de la Marghiloman

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1745 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Conducerea Pri­măriei municipiului Buzău intenţionează să mute Centrul pentru bătrîni din spaţiul de la Compelxul Marghiloman, unde funcţionează în prezent, într-o altă zonă, într-un sediu adecvat.   Primarul Constantin Toma s-a arătat extrem de nemulţumit de ceea ce a găsit la Complexul de Servicii pentru Persoane Vîrstnice "Alexandru Marghiloman" pe care l-a vizitat recent şi a spus că lucrurile nu vor rămîne aşa. "Este cea mai proastă pe care am văzut-o la un centru din acesta şi în Buzău şi în alte judeţe. Probabil va fi construit de la zero. Caut, în momentul ăsta un astfel de spaţiu, care să aibă şi grădină şi tot ce trebuie", a declarat primarul Constantin Toma.

Problema mutării căminului pentru bătrîni de la Marghiloman nu este însă tocmai simplă şi necesită, în primul rînd identificarea surselor de finanţare, neputînd fi accesate fonduri europene.

"E mai complicat cu fondurile europene, le studiez, nu prea găsim pentru astfel de situaţii fonduri europene. Au fost în trecut. Încercăm, prin credite, prin surse proprii. Vom vedea, dar trebuie făcut aşa ceva pentru că trebuie să avem grijă şi de oamenii ăştia", a mai spus primarul Toma.  

În proces de reorganizare

În prezent, Complexul pentru Persoa­ne Vîrstnice "Alexandru Marghiloman" trece printr-un proces de reorganizare, după ce a fost preluat în administrare, împreună cu alte instituţii de ocrortire, din subordinea Primărie Buzău, de Direcţia de Asistenţă Socială. Astfel, începînd  de la 1 septembrie, instituţia îşi va pierde personaliatea juridică şi va fi condus direct de D.A.S.Etichete: bătrîni |  Complexul |  Marghiloman |  pentru |  Primăria
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 dec 2017 [07:26]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se intră cu maşinile în curtile şcolilor?

421 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [10:12]  MONDEN BUZAU

RUSLAN LAZARIN, în studioul Focus FM

270 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [07:57]  ACTUALITATE BUZAU

Cit costa primii braduti de Craciun

280 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU