19 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 19 noiembrie 2019

Pregătirile de iarnă, gata și nu prea. Contractele de deszăpezire nu sunt gata, iar parazăpezile nu au fost montate în totalitate

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2666 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

E final de noiembrie, și chiar dacă am avut de-a face până acum cu temperaturi crescute, ninsorile pot începe oricând. Cu toate acestea, prima zăpadă ar putea prinde autoritățile nepregătite. Pregătirile pentru iarnă nu sunt gata nici măcar pe hârtie. Autoritățile din Buzău nu au încheiat toate contractele de deszăpezire și nici nu au finalizat montarea parazăpezilor. Fără utilaje care să acționeze în cazul unor căderi însemnate de zăpadă sunt și două comune din județ. Noroc că meteorologii spun că mai durează până va ninge, așa că, cel puțin teoretic, este timp ca totul să fie pus la punct pentru ca iarna să nu creeze probleme.

Iarna bate la ușă și chiar dacă vremea nu dă semne de înrăutățire, autoritățile ar fi trebuit să fie pregătite să intervină în caz de ninsoare. Totuși, raportările făcute marți  în timpul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrunit la Buzău,  arată că  la acest moment autoritățile nu sunt pregătite nici măcar pe hârtie.
Primul punct vulnerabil îl reprezintă zona Rm-Sărat, unde până acum nu s-a reușit încheierea unui contract cu o firmă care să asigure deszăpezirea.  
Probleme sunt și în comunele Amaru și Pardoși unde , la fel, nu sunt încheiate contracte de deszăpezire. Mai mult, primăriile nu au nici utilaje cu care să intervină la nevoie, pentru deblocarea drumurilor. Sunt însă promisiuni că și aici situația se va rezolva.
Totuși rămân probleme pe drumurile naționale unde mai sunt de montat parazăpezile. Peste 6000 de metri liniari de parazăpezi urmează să fie întinși pentru a proteja șoselele de zăpada ce ar putea fi adusă de pe câmp de viscol.
O problemă serioasă se anunță la Florica, acolo unde CNAIR a decis să monteze parapete pe drumul național 2.
Deși verbal, marți, cu toții au promis că problemele vor fi rezolvate, rămâne de văzut dacă și la controalele cerute de prefectul Carmen Ichim lucrurile vor sta la fel, iar fiecare își va face treaba pentru ca Buzăul să nu aibă de suferit în timpul iernii. Situația urmează să fie din nou dezbătută tot într-o ședintă a comitetului județean pentru situații de urgență, la începutul lunii decembrie.Etichete: Contractele |  deszăpezire |  iarnă |  montate |  parazăpezile |  Pregătirile |  totalitate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU