29 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 29 august 2019

Povești de succes. La 21 de ani, 6 tineri, absolvenți ai Școlii de la Boboc, știu deja ce vor face în viață

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2748 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Și-au urmat visul, au făcut sacrificii și au ajuns cei mai buni. La 21 de ani au deja croită o carieră la care mulți nici nu îndrăznesc să viseze, iar școala au terminat-o cu rezultate maxime. Este vorba despre șefii de promoție ai Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri de la Boboc care joi  au primit, pentru prima dată, și recunoștința autorităților județene pentru munca lor. Cei șase tineri au primit  diplome de excelență, flori dar și aplauzele consilierilor județeni.  Momentul a fost cu atât mai emoționat atât pentru tinerii îmbrăcați în uniformă cât și pentru aleșii județeni  cu cât, anul acesta, toți ce șase șefi de promoție sunt buzoieni.  
”A fost ideea mea, am fost sigur că o să îmbrățisez o carieră militară, este bine pentru un băiat la vârsta aceea, bărbat mai spre viitor, șef de promoție am ajuns trăgând din răsputeri, învățând, ținând pasul cu materia, cu profesorii, cu cadrele care ne-au fost îndrumători, și iată-ne, la sfârșit, ieșit șef de promoție. Greu..dar nu imposibil...dacă îți dai cât de cât interesul nu este imposibil să ajungi aici.”, a spus Alexandru Abdulah, unul dintre performeri.
”Trebuie să-ți placă, să iubești ceea ce faci, să o faci din toată inima..altfel nu vei reuși, dacă nu ai aceste atu-uri”, a spus și Anton Vicențiu.
Toți cei șase tineri au puțin peste 20 de ani însă pe când alții de vârsta lor nu știu încotro să o apuce, ei au deja croită cariera mult visată. Sunt deja maiștri militari și subofițeri în diferite unități militare din țară. Florina Vasile a ales să fie armurier, o meserie pe cât de spectaculoasă pe atât de riscantă. Dar a fost decisă să riște pentru că toată familia ei lucrează în aviație: ” Eu sunt armurier: deci, într-un cuvânt, montez muniția pe o aeronavă, pe un elicopter..e una dintre cele mai periculoase activități. ”.
O excursie la Baza aeriană de la Boboc a adus-o pe Ana Maria Bunea în momentul în care este acum. Îi place să meșterească avioane, a învățat și acum se bucură de cariera ei aflată la început de drum.
”Eu am terminat pe specializarea electromecanică și automatizare de bord de aviație, mi-am dorit dintotdeauna să merg pe partea de aviație, chiar dacă am trecut prin mai multe etape, totuși mi-am asumat acest lucru și am mers în continuare pe ideea de aviație și tot ceea ce constă în avioane și tot ceea ce zboară e ceva impresionant// pur și simplu am fost la o școală în excursie, chiar la școala de maiștri militari, și acolo am văzut toate aeronavele, tot ce ține de aviație și m-a impresionat și m-a atras pur și simplu către această meserie, spre a merge către această meserie.”, spune Ana Maria Bunea.
Nicoleta Borcău va îmbina cariera militară cu pașii de dans. S-a specializat în sistemele de comunicații dintre avioane, în timp ce, în timpul liber, face parte din ansamblul folcloric de la Centrul Județean de Cultură și Artă: ”Sunt cam aceiași pași: corectitudine, sincronizare, pasiune. Trebuie să fie pasiune în ambele. E ceva la care am visat de mică, inclusiv dansurile, inclusiv cariera militară”.
Toți sunt buzoieni, iar după absolvire doar unul va rămâne acasă, în timp ce restul și-au primit repartiții la alte unități din țară. Pentru rezultatele lor și tot ce vor face în cariera militară, astăzi, au primit, în premieră, recunoștința autorităților județene. Cei șase tineri au primit diplome de excelență, flori, dar și aplauzele aleșilor județeni.
”Poate vi se pare simplu că ei sunt maiștri militari, că sunt subofițeri! Nu! Sunt la niște arme tehnice, care necesită foarte multe cunoștințe din toate domeniile, începând de la fizică, geografie, astronomie și așa mai departe. Eu cred că și cei care vor veni după noi la Consiliul Județean ar trebui să facă același lucru.”
, a declarat Petre Emanoil Neagu.
Premierea ar putea deveni o tradiție pentru Buzău, iar viitorii șefi de promoție să primească , la rândul lor, recunoștința aleșilor județeni.Etichete: absolvenți |  Boboc |  Școlii |  Povești |  succes |  tineri |  viață
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU