24 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 octombrie 2017

Poliţist de 35 de ani decedat suspect în Spitalul Judeţean

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 1500 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Un poliţist de numai 35 de ani, de la postul de poliţie din Racoviţeni, a decedat luni seară, la Spitalul de Urgenţe Buzău, unde era internat de vineri seară. Inspectorul principal Cătălin Mocleaşă a venit la Spital acuzînd probleme respiratorii, probleme care îl afectau de cîteva săptămîni. 
 
Familia poliţistului spune că a cerut încă de luni ca pacientul să fie transferat la Spitalul de Urgenţe Floreasca, însă, medicii buzoieni se apără spunînd că starea sa era foarte proastă şi transportul era imposibil. Tînărul poliţist a murit luni seară în jurul orei 19,00 la Spitalul din Buzău, diagnosticul fiuind stop cardio respirator generat de un tromboembolism pulmonar. 
 
Medicii legişti vor efectua miercuri necropsia pentru a stabili cu exactitate cauza morţii şi dacă medicii buzoieni sunt sau nu responsabili de moartea poliţistului. Conducerea Spitalului Judeţean Buzău a anunţat că va demara o anchetă internă în acest caz,la fel si Parchetul local care a deschis un dosar pentru ,,moarte suspecta" 
 
Tromboembolismul pulmonar reprezintă o patologie respiratorie gravă, în care artere pulmonare sau ramuri mai mici ale lor sunt obstruate de un embol (cheag de sînge venit  din circulaţie). În embolia pulmonară se sistează astfel aportul de sînge al unui teritoriu pulmonar. În funcţie de întinderea teritoriului afectat şi de mărimea embolului, gravitatea unui tromboembolism pulmonar variază de la infarct pulmonar la insuficienţă respiratorie acută, şoc cardiogen, infarct al inimii drepte sau deces.
 
 


Etichete: Buzău |  decedat |  Judeţean |  Poliţist |  Spitalul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU