Curs valutar:
4.7480
4.1981
19 februarie 2019 Ultimul update: 16:08
08 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 august 2018

Podul de la Mărăcineni se redeschide. Pe jumătate...

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3471 vizualizari 0 comentarii

 Vin vești pentru șoferii ce tranzitează podul de la Mărăcineni. Una caldă, alta rece.                                                                                                                               

 Podul metalic de la Mărăcineni, închis din luna aprilie, va fi redat traficului la finele acestei luni. Lucrările vor fi finalizate în timpul prevăzut de contract, însă la pachet cu vestea bună vine și una proastă. Șoferii din regiune nu vor scăpa de traficul de coșmar care va reveni de anul viitor când podul pe sensul Buzau - Ramnicu Sărat va intra la rîndu-i într un process de reabilitare.

 Până atunci însă, astăzi prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a anunțat că lucrările  la podul metalic de la Mărăcineni  sunt în grafic, iar obiectivul, unul strategic, care leagă Muntenia de Moldova, va fi redat traficului spre finele lunii august, conform contractului.

 Pe 30 ar trebui redată circulația. Ce nu va fi gata atunci și pot să spun că așa este, nu va fi marcajul finalizat pentru că, chiar dacă asfaltul se va turna în perioada următoare, îi trebuie un timp pentru a respecta prevederea legală în ceea ce privește marcarea drumului. Asta se va face ulterior, dar sper că pînă atunci se va finaliza și cu asfaltul, și cu cele două capete, de intrare și de ieșire, și cu rosturile de dilatare. Eu spun că se va circula.”, a declarat prefectul Buzăului, Carmen Ichim.

 Dar, șoferii din Regiune nu vor scăpa întru-totul de coșmarul unui trafic extrem de aglomerat pentru că, peste câteva luni, vor fi demarate lucrări la celălalt pod, pe sensul Buzău-Râmnicu Sărat. Obiectivul care a preluat tot traficul odată cu închiderea podului metalic s-a șubrezit și are nevoie la rându-i de reparații

 „Mîine am convocat o ședință din nou, cu constructorul, cu proiectantul, cu dirigintele de șantier, cu reprezentanții Companiei Naționale de Administare și Infrastructură Rutieră ai Ministerului Transporturilor, Poliția Județeană și Secția de Drumuri Naționale pentru a vedea, încă o dată, dacă lucrările se termină, dar v-am spus că nu mai sunt așa de multe, se termină, iar, partea a doua, dacă pe calea întîi, adică dinspre București spre Râmnic, vor fi efectuate lucrări de întreținere, sau lucrări de reparații. Dacă sunt lucrări de întreținere, ați văzut că au apărut deja denivelări și găuri în covorul asfaltic, asta înseamnă că trebuiesc remediate. Noi vom încerca să spunem să se lucreze noaptea, să lase o cale liberă, o bandă liberă din cele două și dacă vor fi lucrări de întreținere, asta înseamnă o săptămînă, maxim două.”, a explicat Carmen Ichim.

 Lucrările ce vor fi efectuate la podul de la Mărăcineni, pe sensul dinspre Buzău spre Ramnicu Sărat vor începe anul viitor, însă obiectivul nu va fi închis total, a anunțat pentru Focus Fm și Focus Tv purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănoiu.

  „Avem două categorii de lucrări, lucrări pe care le întreprindem și în acest moment care înseamnă întreținere, curent uzuală și va mai fi o categorie de lucrări care vor începe anul viitor și care vor intra tot la lucrări de întreținere, curent, dar vor fi ceva mai ample și care vor presupune repararea sistemului de scurgere a apelor, refacerea hidroizolațiilor, refacerea sistemului rutier, aceasta însemnând de fapt asfaltul și refacerea marcajelor, parapetelor și a semnalizării verticale. Dar aceste lucrări vor începe anul viitor, se vor desfășura sub grafic, pe câte o bandă alternativă, deci nu se va mai închide podul.”, a declarat directorul CNAIR, Alin Șerbănoiu.

 Lucrările la podul ce urmează a intra în reparații vor dura circa 4 luni, apreciază reprezentanții CNAIR.


Etichete: jumătate |  Mărăcineni |  Podul |  redeschide
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 feb 2019 [11:22]  ACTUALITATE BUZAU

Acvariu pentru nou-născuți la Maternitatea Buzău

245 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [18:15]  ACTUALITATE BUZAU

Asociația inginerilor a renăscut după 30 de ani.

1 317 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [11:50]  SPORT BUZAU

Proiectul Centurii de Est prinde contur

302 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [09:48]  MONDEN BUZAU

Valentine's Day: Amadeus oferă piesei zilei

414 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [08:16]  POLITIC BUZAU

Prima candidatură pentru europarlamentare la Buzău

465 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [10:47]  ACTUALITATE BUZAU

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

518 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU