09 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 09 august 2019

Pod închis, nervi în trafic

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1738 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Închiderea podului Marghiloman, după prăbușirea unei părți din balustradă, a declanșat calvarul șoferilor care obișnuiau să folosească ruta respectivă pentru a ajunge la serviciu sau pentru a ieși din Buzău spre Brăila. De o lună și jumătate de când o bucată de beton din pod s-a desprins și a căzut, calea rutieră a fost închisă iar traficul a fost redirecționat. Asta înseamnă aglomerație pe breteaua care trece pe sub pod dar și pe străzile adiacente. Și traseele mijloacelor de transport în comun au suferit modificări, iar abonații care merg cu autobuzul la serviciu, în zona industrială a munucipiului Buzău, au acum alte stații. Oamenii au început să ceară redeschiderea traficului pe podul Marghiloman chiar dacă reparațiile anunțate de autorități întârzie. Ultima promisiune în acest sens vine dinspre Primăria Buzău care anunță că a găsit bani pentru începerea proiectării.


21 iunie 2019 este ziua care a dat peste cap tot traficul din zona parcului Marghiloman. O parte din balustrada de beton a podul Marghiloman s-a desprins și a căzut, iar de teama unor noi incidente, autoritățile au decis atunci să înlăture întreaga balustradă. Ca urmare traficul a fost închis până când acolo se vor face reparații capitale.
A trecut o lună și jumătate, iar situația podului e neschimbată. Doar o bandă galbenă și câteva semne rutiere arată că circulația este oprită, în schimb nici urmă de muncitori care să dea șoferilor speranța că traficul ar putea fi reluat. Lucrările întârzie , iar promisiunea că podul va fi reabilitat până la finalul anului pare din ce în ce mai greu de realizat. ”S-a încheiat un contract, avem ceva bănuți de început și probabil de săptămâna aceasta proiectantul ales de firma cu care s-a făcut contractul ar urma să înceapă lucrările. Avem promisiuni că s-ar prinde și într-o ședință de Guvern banii pentru cele trei poduri de la Buzău ” a declarat primarul Constantin Toma.  

Până când aceste vorbe le vor da oamenilor certitudinea că traficul va fi deschis , șoferii au început să-și arate nemulțumirea. De suferit au și buzoienii care obișnuiesc să folosească mijloacele de transport în comun.  După închiderea podului a fost nevoie de regândirea unor trasee și chiar înființarea unor stații noi, potrivit directorului Transbus Gică Toader.

Situația este atât de supărătoare pentru participanții la trafic încât au început chiar să ceară redeschiderea traficului pe podul Marghiloman chiar și fără lucrările promise de autorități.
”  Închiderea traficului pe podul Marghiloman afectează foarte mult buzoienii, pe perioada nedeterminată încă. Dacă la expertiza efectuată înainte de prăbușirea trotuarului nu au existat defecte de rezistență și stabilitate (concluzia nu a fost închiderea traficului) de ce acesta a fost închis? Prăbușirea nu putea afecta structura de rezistență! Nu se poate realiza repede o protejare temporară în zona afectată și redeschide traficul măcar pentru mașini ușoare?”, a scris un   buzoian pe buzaucityreport.
Decizia închiderii circulației aparține însă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care s-a întrunit imediat după ce bucata de beton grea de câteva tone s-a prăbușit tocmai pentru că s-a considerat că pericolul în zonă este extrem de mare atât pentru mașinile care ar putea trece pe pod cât și pentru cele care ar circula pe sub pod.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU