26 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 26 iulie 2017

Piscinele, verificate de inspectorii sanitari

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1218 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Scăldatul în rîuri este strict interzis! Este recomandarea autorităţilor sanitare, iar interdicţia le pică destul de greu oamenilor mai ales în zilele caniculare, cînd o bălăceală este mai mult decît binevenită. Oamenilor le rămîne alternativa piscinelor, însă vestea proastă este că sînt și cazuri în care apa nu este tocmai bună de îmbăiat. Vestea bună e că pînă acum inspectorii sanitari nu au descoperit nereguli majore. Răspun­- derea pentru calitatea apei îi revine în primul rînd administratorului piscinei, însă de cele mai multe ori responsabili sînt, pînă la urmă, toți cei care merg la scăldat și care trebuie să res­pecte o serie de noțiuni elementare de igienă.

Atenție însă: bucuria se poate transforma rapid în necaz, pentru că sînt și situații în care cei care vin la scăldat pleacă acasă cu diverse boli de piele, luate din apă. O parte din vină o poartă, chiar dacă pare paradoxal, chiar legislația. Asta pentru că toate piscinele şi ştrandurile funcţionează doar pe baza unei declaraţii pe propria răspundere a administratorilor. Legea este destul de permisivă, astfel că o simplă declaraţie este documentul pe baza căruia administratorii pot da startul distracţiei în sezonul estival.

Pînă la sfîrşitul verii

Asta nu înseamnă, totuși, că lucrurile rămîn așa. Cît e vara de lungă, inspectorii sanitari iau ștrandurile și piscinele la pas, fac controale și prelevează probe, ca să vadă dacă apa e bună de îmbăiat. Numai în Buzău, pînă acum au fost aproape 20 de controale. Problemele identificate de inspectorii sanitari nu au fost însă grave, fiind remediate pe parcurs, pînă la următorul control.  Deși problemele nu au fost grave, răspunderea pentru ele le-a aparținut administratorilor. Și cei care aleg să se îmbăieze într-o piscină pot ajuta însă la respectarea condițiilor igienico-sanitare, pentru că de ei depinde, în mare măsură, ca apa să nu reprezinte un pericol pentru ceilalţi. Controalele la piscine nu se vor încheia decît odată cu trecerea sezonului estival. Pînă la sfîrșitul verii, inspectorii de sănătate publică vor trece în continuare pe la piscine, ca să se asigure că sănătatea populaţiei nu este pusă în pericol.Etichete: inspectorii |  Piscinele |  sanitari |  verificate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

azi [09:13]  MONDEN BUZAU

Denisa, numărul 1 în TOP 10 Focus FM

217 vizualizari Citeste tot
azi [07:36]  SPORT BUZAU

HANDBAL În pas de defilare

110 vizualizari Citeste tot
azi [07:32]  ACTUALITATE BUZAU

Cine a peticit breteaua din Crîng?

155 vizualizari Citeste tot
20 oct 2017 [12:41]  ACTUALITATE BUZAU

Muzica de cor cucereşte Buzăul

305 vizualizari Citeste tot
20 oct 2017 [10:11]  MONDEN BUZAU

Iată cum arată TOP 10 Focus FM!

645 vizualizari Citeste tot
20 oct 2017 [07:51]  SPORT BUZAU

Costică Stan - 68!

351 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU