26 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 26 iulie 2017

Piscinele, verificate de inspectorii sanitari

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1310 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Scăldatul în rîuri este strict interzis! Este recomandarea autorităţilor sanitare, iar interdicţia le pică destul de greu oamenilor mai ales în zilele caniculare, cînd o bălăceală este mai mult decît binevenită. Oamenilor le rămîne alternativa piscinelor, însă vestea proastă este că sînt și cazuri în care apa nu este tocmai bună de îmbăiat. Vestea bună e că pînă acum inspectorii sanitari nu au descoperit nereguli majore. Răspun­- derea pentru calitatea apei îi revine în primul rînd administratorului piscinei, însă de cele mai multe ori responsabili sînt, pînă la urmă, toți cei care merg la scăldat și care trebuie să res­pecte o serie de noțiuni elementare de igienă.

Atenție însă: bucuria se poate transforma rapid în necaz, pentru că sînt și situații în care cei care vin la scăldat pleacă acasă cu diverse boli de piele, luate din apă. O parte din vină o poartă, chiar dacă pare paradoxal, chiar legislația. Asta pentru că toate piscinele şi ştrandurile funcţionează doar pe baza unei declaraţii pe propria răspundere a administratorilor. Legea este destul de permisivă, astfel că o simplă declaraţie este documentul pe baza căruia administratorii pot da startul distracţiei în sezonul estival.

Pînă la sfîrşitul verii

Asta nu înseamnă, totuși, că lucrurile rămîn așa. Cît e vara de lungă, inspectorii sanitari iau ștrandurile și piscinele la pas, fac controale și prelevează probe, ca să vadă dacă apa e bună de îmbăiat. Numai în Buzău, pînă acum au fost aproape 20 de controale. Problemele identificate de inspectorii sanitari nu au fost însă grave, fiind remediate pe parcurs, pînă la următorul control.  Deși problemele nu au fost grave, răspunderea pentru ele le-a aparținut administratorilor. Și cei care aleg să se îmbăieze într-o piscină pot ajuta însă la respectarea condițiilor igienico-sanitare, pentru că de ei depinde, în mare măsură, ca apa să nu reprezinte un pericol pentru ceilalţi. Controalele la piscine nu se vor încheia decît odată cu trecerea sezonului estival. Pînă la sfîrșitul verii, inspectorii de sănătate publică vor trece în continuare pe la piscine, ca să se asigure că sănătatea populaţiei nu este pusă în pericol.Etichete: inspectorii |  Piscinele |  sanitari |  verificate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

23 mar 2018 [18:29]  POLITIC BUZAU

Imprumutul lui Toma,luat la bani marunti

1 316 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [17:36]  ACTUALITATE BUZAU

UPDATE Codul a expirat, problemele rămân.

208 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [10:29]  ACTUALITATE BUZAU

Alte şcoli închise azi

366 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [10:28]  ACTUALITATE BUZAU

(VIDEO) Drumurile din judet, extreme adventure!

781 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [09:39]  ACTUALITATE GALATI

Zăpada roz, primele imagini

404 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [09:07]  MONDEN BUZAU

O buzoiancă e la cîrma noii producții de la Pro Tv

1041 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [07:18]  POLITIC BUZAU

Ce ambiţii politice are primarul Toma

454 vizualizari Citeste tot
22 mar 2018 [19:00]  ACTUALITATE BUZAU

Cum onorează Buzăul un cetăţean belgian

493 vizualizari Citeste tot
22 mar 2018 [14:56]  ACTUALITATE BUZAU

Avem lista școlilor în care se suspendă cursurile!

3026 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU