25 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 25 noiembrie 2019

Pesediștii buzoieni, ofensivă împotriva lui Dăncilă

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2775 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Deputatul Marcel Ciolacu, liderul organizației buzoiene a PSD,  a devenit în ultimele ore de după alegeri personajul central al marii majorități a știrilor politice din mass media centrală. Ciolacu este dat pe surse pe poll position pentru  a prelua președinția PSD după ce în prealabil a  purtat o discuție cu Viorica Dăncilă, fapt recunoscut chiar de el pe pagina oficială de facebook.
 ”Am vorbit în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu preşedinţii de organizaţii pentru a discuta despre rezultatului obţinut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin. Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuţie a fost una calmă, aşezată şi productivă. A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi mulţumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat şi Vioricăi Dăncilă”, a scris Ciolacu pe Facebook, pe fondul informaţiilor conform cărora discuţia ar fi avut scopul de a o determina pe Dăncilă să demisioneze.
În aceeași postare, Ciolacu remarcă faptul că rezultatul alegerilor prezidenţiale nu mulţumeşte pe niciunul dintre membrii partidului, dar asta nu înseamnă ca nu există soluţii.
”Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, aşa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic!”, scrie Ciolacu.  


Pe de altă parte, masa media centrală spune pe surse că în cadrul întrevederii cu Dăncilă, Ciolacu i-ar fi cerut acesteia demisia oferindu-i la schimb şefia organizaţiei de femei şi un loc eligibil la alegerile parlamentare de anul viitor, chestiune care însă nu a fost recunoscută de Ciolacu în postarea sa de pe Facebook. 

Așa cum au prevăzut unii observatori politici, în urma rezultatelor bune obținute de pesediștii buzoieni în raport cu alte filiale din țară  la primul si la al doilea tur al prezidențialelor, liderii PSD Buzău vor face demersuri pentru a prelua cele mai înalte funcții în partid, după dezastrul obținute de PSD, în țară, la alegerile de duminică.  În acest context, era de așteptat ca și alți pesediști de frunte din Buzău să se ralieze acțiunilor lui Ciolacu, unul dintre ei fiind senatorul Lucian Romașcanu.
Acesta din urmă a postat și el pe facebook un text în care îi cere demisia Vioricăi Dăncilă:”O instituţie fundamentală a caracterului, corectitudinii şi responsabilităţii în democraţie este DEMISIA. Din păcate, în "buna" noastră tradiţie am relativizat şi această decizie de onoare... Cum adică "nu pot pleca, nu pot lăsa la greu etc."?! Pai tocmai ajunsul "la greu" este ceea ce trebuie asumat prin demisie”, a scris Romaşcanu pe Facebook. 

Totodată, el a scris că este momentul asumării în PSD, iar întârzierea acestui gest de normalitate nu poate face decât rău unui partid care are resursele necesare pentru reconstrucţie.  ”Câteva demisii sunt necesare, utile şi vor fi o dovadă de onoare. Le aşteptăm!”,a conchis el. 

De remarcat că marți este programat Comitetul Executiv Național al PSD, ședință în careva fi analizat rezultatul alegerilor de prezidențiale.  Tot atunci ar putea fi luată în discuție situația de la vârful partidului. Etichete: împotriva |  buzoieni |  Dăncilă |  ofensivă |  Pesdiștii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU