Curs valutar:
4.6228
3.9370
21 mai 2018 Ultimul update: 18:42
19 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 19 iunie 2017

Persoanele cu handicap, puse pe drumuri pentru gratuitatea pe mijloacele de transport

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1594 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Au fost condamnaţi la o viaţă grea, însă uneori cei care ar trebui să le-o facă mai uşoară mai mult le pun piedici. Este cazul a zeci de persoane cu handicap din Buzău, care sînt puse pe drumuri lună de lună  să-şi scoată abonamentele care le oferă gratuitate pentru transportul în comun. Paradoxul este că documentul eliberat de societatea Transbus practic vine să dubleze o legitimație pe care toate aceste persoane o au deja de la Direcția de Asistență Socială. Legitimația nu doar că atestă starea de handicap, dar, culmea, cu ea buzoienii pot călători gratuit cu mijloacele de transport în comun din toată țara, numai acasă la ei nu!   

Părinţii copiilor cu handicap  sînt disperaţi. Lună de lună, trebuie să bată tot orașul, de mînă cu micuţii bolnavi, pentru a face rost de abonamentul care să le asigure călătoriile gratuite cu autobuzul. De aproape o lună de cînd Transbus a impus eliberarea lunară a abonamnetelor , beneficiarii caută răspunsuri, însă nimeni nu le poate răspunde cu exactitate de ce mai trebuie încă un document deși ei dețin déjà o legimimație care atestă situațoia în care se află. Situația este fără precedent pentru că în toate județele din țară persoanele cu dizabilități pot circula în toate mijloacele de transport în comun pe baza legitimației dobîndite de la asistența socială, fără niciun alt abonament special de la operatorii de transport public. "Numai în judeţul nostru nu e, pentru că noi, la nivel de organizaţie naţională avem şi alte filiale. În judeţele lor se circulă se circulă normal cu aceste legitimaţii. la noi, cei de la ţară circulă cu legitimaţia, iar cei din oraş circulă pe bază de abonament. Este o bătaie de joc, pentru că legea scrie clar că noi putem circula pe întreg teritoriul ţării cu aceste legitimaţii", spune  Filofteia Neagu, președintele Asociației Copiilor cu Diza­bilități Buzău.   

Promisiuni de normalizare 
 
În timp ce zeci de oameni  sînt plimbați pe drumuri, cei responsbili de ceea ce se întîmplă nu fac decît să promită că lucrurile vor intra în normal. "Chiar nu înţeleg de unde e această nemulţumire pentru că am auzit fel de fel de păreri şi de sesizări legate de faptul că Transbus nu doreşte, sau că e dorinţa expresă a Transbus să-i plimbăm pe oamenii ăştia lună de lună  la sdeiu. Eu vreau să vă spun doar atît: nu e dorinţa Transbus, Transbus-ul nu face altceva decît să respecte o hotărîre de Consiliu Local şi Legea 448. Nu s-a schimbat regula jocului peste noapte. Dacă, într-adevăr sînt probleme şi, cu siguranţă sînt scurt-circuite în această procedură, mai mult ca sigur, va trebui ca cele trei instituţii abilitate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Buzău şi Transbus, să se întîlnească, să vedem care sînt problemele şi cum putem rezolva, pentru că, din toată această poveste, oamenii, persoanele cu handicap, nu trebuie să aibă de suferit", a declarat Gică Toader, directorul Transbus Buzău. În județul Buzău  sînt sute de persoane cu dizabilități, iar luna aceasta trebuie să ajungă în cartierul Micro 14 pentru a-și ridica abonamentul eliberat de Transbus.Etichete: drumuri |  gratuitatea |  handicap |  mijloacele |  pentru |  Persoanele |  transport
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [07:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se duce primarul Toma la Oxford

385 vizualizari Citeste tot
20 mai 2018 [11:42]  ACTUALITATE BUZAU

BMW-ul care a doborît arțarul

4557 vizualizari Citeste tot
19 mai 2018 [13:37]  ACTUALITATE

Cum va arata Dragaica 2018

367 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [15:43]  ACTUALITATE BUZAU

Cand va fi functional noul RMN din Spitalul Judetean

1124 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [14:13]  ACTUALITATE BUZAU

Incepeeeee! „BUZAU IUBESTE TEATRUL”

496 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [12:02]  ACTUALITATE BUZAU

Sorin Burlacu, revine la sefia Bibliotecii Judetene

653 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [10:23]  ACTUALITATE BUZAU

Nou punct de lucru al ISU la Padina

265 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [07:49]  ACTUALITATE BUZAU

10 persoane,arestate in megadosarul DIICOT

493 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU