BREAKING NEWS Buzau
15h 43' ACTUALITATE Buzau
Joi, 11 iulie 2019

Percheziții în Buzău, într-un dosar gras de evaziune fiscală

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1451 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [15:43] 11 IUL 2019 › La finalul descinderilor efectuate din această dimineață, patru persoane au fost duse la audieri și mai multe documente de evidență contabilă și înscrisuri privind acte de comerț au fost ridicate de polițiști. 

Percheziții în Buzău, într-un dosar de evaziune fiscală de 700 000 leiPercheziții joi dimineață în Buzău, pe raza județelor Ilfov si Călăraşi dar şi în municipiul Bucureşti la persoane bănuite de evaziune fiscală. Acțiunea este coordonată de polițiștii din Buzău, sub coordonarea procurorilor. Din primele date, este controlat sediul unei firme  fictive, din cartierul Dorobanți, care aretrecut în acte ca domeniu de activitate materiale de construcții și lucrări în acest domeniu. Anchetatorii spun însă că aceasta este era o firmă ”paravan”, care nu a funcționat niciodată sediul declarat în cartierul  Dorobanți.Potrivit IPJ Buzău, 26 de percheziţii sunt desfășurate la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată la bugetul de stat şi/sau al rambursării ilegale a T.V.A..

La acţiune participă aproximativ 60 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Călăraşi, Ilfov şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Percheziţiile sunt efectuate la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Buzău, Ilfov, Călăraşi şi municipiul Bucureşti, precum şi la locuinţele persoanelor bănuite.

Din verificările efectuate a reieşit că în perioada 2014 – 2016, un bucureştean ar fi efectuat achiziţii şi livrări fictive de bunuri şi servicii, deducând ilegal T.V.A. şi diminuând artificial impozitul pe profit.

Activităţile sunt derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la 700.000 de lei.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 oct 2019 [09:21]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă cu focarele de pestă din județ

350 vizualizari Citeste tot
21 oct 2019 [08:16]  ACTUALITATE BUZAU

Cât mai durează vara din octombrie!

476 vizualizari Citeste tot
20 oct 2019 [09:49]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Cum putem fi frumoase și la 70 de ani

563 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU