10h 44' ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 decembrie 2017

Perchezitii in 4 locatii din Buzau intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare a banilor

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2062 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [10:44] 07 DEC 2017 › Perchezitiile de pe raza judetului Buzau efectuate de politistii din judetul Prahova s-au incheiat .Surse din apropierea anchetatorilor sustin ca descinderile au vizat demonstrarea existentei unor firme fantoma, chestiune care s-a realizat rapid ,deorece ,la fata locului s-a constatat respectivele sedii sociale invocate in actele celor vizati de actiune nu exita in fapt.Percheziţii, în această dimineaţă în Buzău, si  în alte sase  judeţe şi în Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

          Acţiunea este coordonată de poliţişti din Prahova care au mandate pentru 52 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor indivizi bănuiţi că  fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală şi spălare a banilor. Descinderi au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa. La Buzău, ar fi fost controlate deja patru societăţi din municipiul resedinta de judet.


"La data de 7 decembrie a.c., poliţişti Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 52 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa. Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor", anunţă Poliţia.

Conform poliţiştilor, "în perioada 2010 – 2016, 30 de societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de operaţiuni nereale".


Prejudiciul din acest dosar  este de circa 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală şi alte 300.000 de euro din infracţiunea de spălare a banilor. La finalul percheziţiilor, 40 de persoane vor fi duse la audieri.


Etichete: banilor |  Buzau |  dosar |  evaziune |  fiscala |  locatii |  Perchezitii |  spalare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU