18 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 18 aprilie 2014

Pentru o brumă de bani, pensionarii au stat la coadă la CAR-uri

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1135 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro
Pentru o brumă de bani, pensionarii au stat la coadă la CAR-uri

Mii de pensionari buzoieni care nu mai fac faţă cheltuielilor zilnice se  împrumută la CAR, pentru că, altfel, nu pot asigura cele necesare sărbătorii de Paşte.

De la un an la altul, numărul pensionarilor care apelează la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor este tot mai mare. Oamenii abia o duc de azi pe mâine, iar mulţi nu s-ar putea descurca dacă nu au lua bani cu împrumut. Cei mai mulţi bătrâni iau sume relativ mici, pentru care plătesc rate aproape un an. Şi nu puţine sunt cazurile în care buzoienii împrumută bani ca să-şi poată cumpăra medicamentele de care au nevoie.


Împrumuturile la CAR depind, însă, în mare măsură şi de perioada anului în care au loc solicitările. Acum, de exemplu, cei mai mulţi bătrâni care apelează la creditele CAR au nevoie de bani ca să poată pune ceva pe masa de Paşti.


În ultima vreme a fost îmbulzeală mare, mai ales că bătrânii cu veniturile cele mai mici au primit cadouri. Circa 1000 de persoane au primit câte o primă de 50 de lei, bani pe care cei mai mulţi îi folosesc să le facă nepoţilor o bucurie.


Dialog reporter - pensionar împrumutat

 „ Cu 500 de lei m-am dus în piaţă şi am luat la nepoţi ce le-a trebuit, că dacă taică-su nu are serviciu, maică-sa tot la fel, din pensia mea, din 5 milioane, trebuie să îi ţin şi pe ei.

Rep:Cîţi nepoţi aveţi?

Trei.

Rep:Şi ce le-aţi luat?

Păi, unul papucei, unul şoseţele, altul dulciuri. Ce preferă ei le-am luat. Ce să facem?! Asta este situaţia în ţară. Timpul este aşa cum este..

 

În Buzău sunt în această situaţie peste 25 de mii de bătrâni care îşi duc traiul din împrumuturile făcute la CAR-ul pensionarilor. Iar numărul celor care au nevoie de bani e în creştere.

 Etichete: bani |  imprumut |  nevoi |  pensionari
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU