Curs valutar:
4.7249
4.2241
19 iunie 2019 Ultimul update: 09:16
07 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 07 august 2018

Pe avarie/ Prețuri de supraviețuire la pensiunea profesorilor

Sorin Dinco alte articole de Sorin Dinco
1 vot 1670 vizualizari 0 comentarii

Doar 30 de lei costă cazarea pe o zi în pensiunea profesorilor de la Harțagu, construită pe structura fostei tabere școlare din fondurile Sindicatului din Învățământul Preuniversitar (SÎP) Buzău și prin credit bancar.


”Profesorii nu ne prea vizitează”, spune liderul SÎP, Ion Dobre. ”Deși avem prețuri pe care le-am dus la limita de jos a accesibilității, abia de reușim să îi convingem pe sindicaliștii noștri din județ și din țară, să ne ocupe camerele”.


Alimentată electric printr-un generator pe combustibil lichid, pensiunea profesorilor este mai degrabă un spațiu de relaxare în aerul tare al Vămii Buzăului, printre brazii care țin de răcoare pe timpuri caniculare, așa cum sunt prognozate zilele acestea.


”Deși se mai interesează lumea, nu putem deschide pensiunea pentru două-trei persoane. Dacă vorbim de un grup care să ocupe cel puțin trei-patru camere, da, avem cu ce să ne scoatem și noi cheltuielile. Inițial, ni s-a reproșat că nu am pus televizoare prin camere. Am utilat, dar nu aici e problema. Clientul e mereu mofturos, ne compară cu alte pensiuni uitând că am creat acest loc de odihnă cu minim de posibilități.”


Legătura la internet este tot ”după posibilități”: doar un operator acoperă zona. ”Am solicitat legarea la rețeaua de electrificare ce ar fi trebuit să apară în pădurea unde e pensiunea, conform unui proiect al primăriei din Siriu. Însă, tot pe propriul generator funcționăm și după mai bine de 10 ani de la deschidere”, a explicat Ion Dobre.


Sediul actualei pensiuni a profesorilor sindicaliști a fost câștigat după un lung proces cu Direcția Taberelor Școlare. Moștenire a asociației de învățători dintre cele două războaie mondiale, care aveau și propria bancă de credite, transformată apoi în tabără școlară, abandonată în ruină, construcția a fost reabilitată de SÎP prin cotizații și un împrumut bancar.


Foto credit: www.sindicatinvatamantbuzau.ro/


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

17 iun 2019 [10:41]  ACTUALITATE BUZAU

Buzăul, din nou sub COD GALBEN

363 vizualizari Citeste tot
16 iun 2019 [19:14]  ACTUALITATE BUZAU

Persoane surprinse de furtună pe lacul Balta Albă

339 vizualizari Citeste tot
16 iun 2019 [11:21]  ACTUALITATE BUZAU

Buzăul, sub cod galben de furtuni

387 vizualizari Citeste tot
14 iun 2019 [16:25]  ACTUALITATE BUZAU

VIDEO: Gafă în Consiliul Local Municipal

802 vizualizari Citeste tot
14 iun 2019 [16:07]  ACTUALITATE BUZAU

Zile libere de Rusalii pentru bugetari

326 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU