13 [SEP 13] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 13 septembrie 2013

Paza bună... de la şcoală

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1166 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Şi dacă microbuze nu au, condiţii în şcoli cu greu, măcar să fie bine păziţi. Vorbim despre elevi care vor fi păziţi îndeaproape de un poliţist, iar la plecare vor fi îndrumaţi în trafic de rutierişti. Autorităţile din educaţie şi Inspectoratul de Poliţie au pus la punct un plan prin care încearcă să asigure paza şi siguranţa elevilor atunci când vin şi pleacă de la şcoală.

Fiecare şcoală cu poliţistul ei. Ideea va fi pusă în pactică, în noul an de învăţământ, printr-un plan amplu pus la punct. 

În fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale oamenilor legii desemnaţi să aibă în grijă soarta elevilor. Pentru poliţişti nu va fi simplu. Vor trebui să ţină legătura cu directorii, să se intereseze de problemele elevilor şi să găsească soluţii, atât cât le permite meseria.  Pe de altă parte, oamenii legii îi vor lua cu ei în control pe profesori prin barurile şi cafenelele pe unde elevii îşi petrec timpul atunci când chiulesc.

Măsuri vor fi luate şi în stradă. 

La orele la care elevii intră sau ies de la şcoală, rutieriştii vor fi prezenţi în apropierea unităţilor de învăţământ pentru a fluidiza circulaţia şi a se asigura că şcolarii nu sunt în pericol să fie accidentaţi. În cazul elevilor care vor fiu aduşi şi duşi acasă de microbuze, măsurile se vor lua împreună cu şoferii de pe microbuze. Aceştia vor fi instruiţi în legătură cu obligaţiile pe care le au pentru că, nu o dată s-a întâmplat ca ei să fie singurii în grija cărora se află şcolarii până ajung acasă la părinţi. Şi, o grijă în plus este şi starea maşinilor de transport care va fi verificată înainte începerii noului an şcolar. Etichete: elevi |  microbuze |  paza |  politisti |  scoala
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU