18 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 18 februarie 2020

Pasajul subteran de la Gară, focar de infecție. Autoritățile promit reabilitarea în mai puțin de jumătate de an FOTO

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2658 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

În mai puțin de jumătate de an, pasajul subteran de la stația CFR Buzău, ajuns acum aproape de neutilizat, va fi ca nou. Obiectivul va intra în reabilitare în câteva zile, după ce săptămâna trecută Primăria a finalizat preluarea acestuia din proprietatea CFR. Lucrările vor include refacerea tencuielii și a scărilor, iluminarea cu LED-uri și instalarea de camere de supraveghere. Modernizarea va fi gata în vară și va costa Primăria aproape 750.000 de lei.

După șapte ani în care a fost lăsat de izbeliște, pasajul subteran  de la Gara Buzău va intra în reabilitare. Asta după numeroasele insistențe ale buzoienilor, care merg cu trenul, dar mai ales ale locuitorilor din cartierele Poștă și Mihai Viteazu, pentru care pasajul e singura variantă de a trece calea ferată în condiții sigure.  
Totuși, pasajul acum este ocolit de majoritatea celor care ajung în zonă, care își riscă viețile trecînd peste liniile de cale ferată. Oamenii spun că acolo este un focar de infecție, un miros insuportabil, iar scările pot ceda în orice moment.
Imaginea pasajului și condițiile de acolo se vor schimba în mai puțin de un an, iar oamenii vor putea să-l folosească în siguranță. Obiectivul a fost trecut în patrimoniul local, la solicitarea Primăriei, astfel că acum pot fi demarate lucrările de reabilitare atât de mult așteptate. 
Demersurile au fost parafate la ultima ședință a Consiliului Local, când consilierii locali au aprobat și bugetul pentru modernizarea obiectivului. 
 “ Solicitările oamenilor au fost foarte multe și de foarte mult timp, a durat foarte mult timp să preluăm acel pasaj de la CFR Infrastructură, într-o primă fază am vrut chiar să îl cumpărăm, ei au un proiect european deasupra și nu au putut să ni-l vândă și, atunci, am obținut utilizarea gratuită a acestui pasaj, îl vom reface, sperăm, în 4-5 luni de zile, astfel încât să asigurăm un acces în siguranță și în condiții de confort – se întâmplaseră acolo niște lucruri reprobabile – să facem legătura cu cele 2 cartiere – de la gară, trecerea spe Mihai Viteazul și spre cartierul Poșta “ a declarat primarul Constantin Toma. 

Vor fi făcute atât lucrările de reparații, cât și dotări menite să le ofere o stare de siguranță celor ce îl vor folosi. 
“ Va fi o reabilitare totală, corpuri de iluminat cât mai multe și camere de luat vederi. Lucrările vor începe imediat, pentru că vom face încredințare directă Urbis-ului – ca să nu mai ținem licitație” a mai declarat primarul Constantin Toma.
Valoarea investiţiei este de aproximativ 750.000 de lei, iar costurile vor fi suportate din fondurile proprii ale municipiului. Lucrarea va fi executată de către Urbis Serv, societate aflată în subordinea Primăriei.  
Etichete: Autoritățile |  focar |  infecție |  jumătate |  Pasajul |  promit |  puțin |  reabilitarea |  subteran
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU