30 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 30 august 2019

Parc balnear în staţiunea Sărata Monteoru

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3161 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Parc balnear în staţiunea Sărata Monteoru

Parc Balnear la Sărata Monteoru, în județul Buzău. Asta își propun consilierii județeni care la ședința de joi au aprobat un proiect  ce vizează tema de proiectare a viitorului parc, precum și demararea procedurilor de achiziție publică a documentației tehnico-economice, necesară îndeplinirii obiectivului.
Parcul balnear urmează să fie construit pe o suprafață de 10,52 hectare, va dispune de spații destinate tratamentelor balneo-medicale, centre SPA, precum și de spații de cazare și unități de alimentație publică destinate turiștilor. Centrele de tratament și spațiile de cazare urmează a se construi în mijlocul terenului aflat la dispoziție, tot aici urmând a fi amplasată și zona de distracție, împreună cu spații amenajate pentru activități sportive de interior. Vor fi amenajate de asemenea vestiare, dușuri si centre SPA. Proiectul prevede inclusiv amenajarea unor terenuri de sport și parcuri de aventură, dar și un amfiteatru, în partea sudică unde se vor desfășura activități culturale.
Din zona de distracție, amplasată în centrul parcului, nu vor lipsi bazinele exterioare cu apă sărată și apă dulce, dotate cu dispozitive de hidromasaj și valuri artificiale. Acestea vor funcționa în perioada sezonului cald, iar în jurul lor vor fi amenajate plaje. Proiectul urmează a fi pus în aplicare cu sprijinul financiar al Ministerului Turismului dar se ia în calcul ca întreaga investiţie să fie suportată din bugetul Consiliului Județean. În urma noilor dotări, autoritățile județene speră în relansarea stațiunea Sărata Monteoru și în atragerea cât mai multor turiști.Etichete: balnear |  Monteoru |  staţiunea |  Sărata
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU