BREAKING NEWS Buzau
10h 21' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 14 iunie 2019

EXCLUSIV [VIDEO] Parașutist american, rănit la Boboc. Militarul, transferat la Spitalul Militar

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1411 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [10:21] 14 IUN 2019 ›
Parașutistul care ar fi fost rănit la Boboc, în timpul unei parașutări, va fi transferat cu un elicopter militar la Spitalul Militar din București. Starea lui este stabilă, este conștient iar investigațiile nu arată că ar fi suferit și alte leziuni în afara unui traumatism cranio cerebral.

Transferul se realizează pentru ca medicii să se asigure că nu vor apărea alte complicații în urma accidentului suferit.UPDATE [10:13] 14 IUN 2019 ›
Medicii de la Spitalul Județean Buzău continuă investigațiile medicale în cazul militarului rănit, în timpul unui exercițiu de parașutare. La finalul investigațiilor, specialiștii vor decide dacă parașutistul american va fi transferat sau nu la Spitalul Militar din București. În urma analizei computerului tomograf, s-a constatat că militarul a suferit un traumatism cranio cerebral, fără a avea și alte leziuni.
”În urma exercițiului de parașutare a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a  Spitalul Județean Buzău un militar de 29 de ani, de origine americană. La o primă evaluare, medicii au constatat că a suferit un traumatism cranio cerebral  iar în urma rezultatului analizei computerului tomograf se pare că nu sunt și alte leziuni. Acum, medicii decid dacă-l vor transfera la o altă unitate medicală sau nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă.


Starea americanului este stabila

Un militar american a suferit vineri dimineață un accident în timpul exercițiului de parașutare la care participa la baza de la Boboc, din județul Buzău, unde se desfășoară zilele acestea un amplu exercițiu multinational.
Militarul a suferit un traumatism cranio cerebral, dar în urma computerului tomograf efectuat s-a constatat că nu are și alte leziuni. Starea lui este stabilă, susțin reprezentanții Spitalului Județean Buzău.
La finalul investigațiilor, medicii vor decide dacă-l transferă sau nu la Spitalul Militar din București.
La ora postării acestei știri, la unitatea medicală buzoiană se află mai mulți reprezentanți ai Armatei române și a Statelor Unite ale Americii, pentru a afla starea militarului rănit și a lua cele mai bune decizii, alături de medici, în sprijinul victimei.

Aproximativ 8.000 de militari din şase ţări, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, România, Ungaria şi Statele Unite ale Americii participă, în perioada 3-24 iunie, la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2019  condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa şi Statul Major al Forţelor Terestre al Armatei României, care se desfăşoară pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei. Activităţile de instruire în comun planificate în cadrul exercițiului includ exerciţii tactice de stat major şi cu trageri de luptă, forţări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum şi activităţi cu specific medical. Exercițiul are loc etapizat, pe pe mai multe baze militare La Boboc au participat 1300 de militari. Exercițiul multinațional SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.Etichete: american |  Boboc |  Buzau |  ranit |  parasutist
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU