09 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 09 august 2019

O marcă celebră de scutere speciale ar putea fi fabricate la Buzău VIDEO

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2000 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Le-ar reda independența celor pentru care mobilitatea depinde de un scaun cu rotile, iar pentru Buzău ar reprezenta o investiție în premieră și crearea a sute de locuri de muncă. Este vorba despre deschiderea unei fabrici care ar produce scutere electrice de mobilitate, adică o investiție unică în România. Anunțul a fost făcut de directorul general Green Group și președintele Asociației pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan ”ROTA”care  a adus pentru prima dată șase astfel de aparate la Buzău. Echipamentele electrice au fost donate déjà beneficiarilor însă getul s-ar putea repeta, iar alte 62 de persoane cu dizabilități să primească până la finalul anului scutere electrice.

Buzăul ar putea fi un punct strategic în România în ceea ce privește producția de echipamente electrice speciale pentru persoanele cu dizabilități. Este vorba despre fabricarea unor scutere electrice care le-ar reda persoanelor ce nu se pot deplasa independența de care, dintr-un motiv sau altul,  au fost privați.
Investiția ar reprezenta o premieră în România, iar fabrica ar putea fi chiar la Buzău, adică aici unde grupul de firme are deja investiții majore. Vestea a venit de la directorul Green Group și președintele Asociației pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan ”ROTA”, Constantin Damov, care a adus pentru prima dată aceste echipamente la Buzău.
”România ar putea să intre rândul țărilor civilizate și s-ar justifica trecerea la producția în România a acestor echipamente. Avem în plan într-o discuție cu producătorul din Taiwan, unul dintre liderii mondiali,  pentru a trece la o astfel de producție aici la Buzău”,  a declarat Constantin Damov, director general Green Group . Un astfel de produs, pe care Green Group Buzău intenționează să-l producă pentru că nu poluează mediul, fiind electric, poate fi achiziționat în momentul de față de la importator, cu sume cuprinse între 1.000 și 1.500 euro.
Șase astfel de scutere electrice care au fost donate persoanelor cu handicap au fost împărțite joi în centrul orașului, spre bucuria beneficiarilor și familiilor celor care au probleme și nu se pot deplasa decât cu ajutor. Nevoia este însă mult mai mare, în Buzău fiind peste 1300 de persoane cu handicap locomotor. Vestea bună este că a fost lansată deja promisiunea ca gestul făcut de Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan ”ROTA”, având și sprijinul Primăriei Buzău, să se repete, iar alte persoane că primească scutere până la finele anului.
”Intr-o zi s-au înscris pe această listă 62 de buzoieni cu probleme. Negociem cu acest grup ca până la finele anhului în funcție de ce bănuți reușim să mai economisim la bugetul Primăriei să facem tot posibilul ca toți acești 62 de oameni să aibă un asemenea echipament”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Etichete: Buzau |  Green |  persoane cu handicap |  scutere
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU