26 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 26 ianuarie 2018

Lecţie de omenie din partea buzoienilor, cum rar întîlneşti

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
3 voturi 4488 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Cazul fetiţei din Săgeata, dispusă să-şi vîndă desenele pentru o pereche de ghetuţe, i-a mobilizat exemplar pe buzoieni. Vineri, de dimineaţă şi pînă spre seară, la uşa modestei locuinţe în care cei patru copii trăiesc cu  mama lor, au bătut o mulţime de oameni cu suflet, care au adus haine, alimente şi încălţăminte pentru micuţi. Antreul camerei, care ţine loc şi de bucătărie, s-a umplut de pachete cu alimente. Camera, deasemenea,  a devenit neîncăpătoare pentru darurile nenumărate pe care oamenii cu suflet le-au adus copiilor.

N-au ştiut că povestea lor a apărut în presă, au aflat de la oamenii care le-au bătut la uşă şi le-au umplut casa cu generozitatea lor.  Cazul lor a ajuns în atenţia noastră după ce a fost făcut public pe pagina de Facebook a grupului de iniţiativă „Împreună pentru buzoieni”, grup coordonat de buzoianca Diana Rus,  care derulează acţiuni caritabile la nivelul judeţului Buzău.

La cîteva ore de la publicarea materialului care aducea în atenţia citititorilor drama celor patru copii părăsiţi de tată, care se zbat într-o sărăcie lucie şi care aveau de dat la schimb pentru o pereche de ghetuţe  doar desenele surorii lor de 13 ani, un număr impresionant de buzoieni au trimis mesaje pe adresa redacţiei, solicitînd adresa familiei.

A fost o mobilizare impresionantă, care a adus un strop de bucurie în familia greu încercată de greutăţi şi care ne-a demonstrat că avem alături oameni de omenie, care nu rămîn indiferenţi faţă de necazurile semenilor.

Portalul sansanews.ro a făcut public, vineri dimineaţă, cazul unei fetiţe de 13 ani, din Săgeata, care trăieşte alături de mama sa şi ceilalţi trei fraţi într-o casă sărăcăcioasă şi care, pentru o pereche de ghetuţe, a încercat să îşi vîndă singura sa avuţie, cîteva desene.Etichete: întîlnim |  buzoienilor |  lecţie |  omenie |  partea
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU