Curs valutar:
4.6228
3.9370
21 mai 2018 Ultimul update: 18:42
07 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 07 februarie 2018

Nu mai fac față numărului de îmbolnăviri! Nu s-a stabilit ce afecțiune este

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 2876 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Nu mai fac față numărului de îmblnăviri! Nu s-a stabilit ce afecțiune este

Sute de copii din Buzău au ajuns la urgențe în ultimele zile, iar mulți dintre ei au fost internați. Pediatria Spitalului Județean Buzău e mai aglomerată ca oricînd, iar medicii vorbesc despre o modificare a patologiilor afecțiunilor. Majoritatea pacienților au febră foarte mare, dureri de cap și stări de oboseală, iar starea lor trebuie atent monitorizată în spital, de personal specializat și cu tratament adecvat.

S-au confirmat și patru cazuri de gripă la nivelul județului Buzău și, cel mai probabil, va fi instituită carantina pentru a-i proteja pe bolnavii internați. În rest, medicii doar presupun că ar putea fi vorba de viroze severe. 

 În ultimele zile, numărul internărilor a crescut cu aproape 50%.  „Dacă acum zece zile aveam în jur de 50 de prezentări, duminică seară și sîmbătă am avut 75 de prezentări pe tura de noapte”, a explicat Eugenia Păuleț, asistent medical pediatru în Spitalul Județean Buzău. Cei mai mulți pacienți au ajuns la medic cu simptomele unor viroze respiratorii, însă într-o formă mai gravă decît de obicei și cu o stare generală foarte proastă. „Aveau febră mare, durere de cap, senzație de oboseală și dureri musculare , cel mai probabil viroze, chiar dacă în momentul acesta nu avem de unde ști, noi aici, la spital, nu facem tulpinile de virusuri ca să știm cu siguranță cu ce patologie ne confruntăm ”, a relatat  șeful secției Pediatrie din Spitalul Județean Buzău, Alina Iordache.

Părinții sunt de-a dreptul disperați, mai ales că unii copii s-au îmbolnăvit și de două ori de la începutul sezonului rece. E un sezon rece atipic, cu temperaturi mari, dar și cu variații mari de temperatură, iar cei mai mulți pacienți au prezentat simptome neobișnuite pentru afecțiunile cu care au fost diagnosticați. „S-au modificat și patologiile, în perioada aceasta, într-adevăr, sunt mult mai multe viroze, bănuim noi, sunt foarte mulți copii bolnavi. Dacă în perioada asta, pînă acum, erau virozele respiratorii ușoare, erau și viroze digestive, dar puține, acum sunt afectați atît sugarii, cît și copiii mai mari. Sunt manifestări urîte. Par să fie gripe, viroze urîte”, a mai adăugat medicul Alina Iordache.

Din cauza valului de îmbolnăviri, secția pediatrie a Spitalului Județean Buzău este în aceste zile supraaglomerată iar medicii sunt de-a dreptul epuizați din cauza numărului mare de pacienți. Deși în secție sunt 6 medici pediatri, ei abia mai fac față prezentărilor. Asta și pentru că cei mai mulți bolnavi ajung la urgențe noaptea, iar medicul de gardă e nevoit să consulte copiii pe bandă rulantă. „Motivul principal este acela că pacienții nu mai trec pe la medicul de familie și vin direct în UPU. Sunt aproximativ 70, 80 de prezentări pe zi, iar medicul de gardă consultă permanent, 10 – 12 ore, apărînd, bineînțeles și erori de diagnostic, irascibilitate și tot ceea ce reclamă pacienții. Ideal ar fi ca mai mult de jumătate să fie tratați la medicul de familie, deoarece patologia nu este atît de gravă încît să necesite prezentarea la camera de gardă”, a precizat directorul medical al Spitalului Județean Buzău, Dragoș Porumb.

Pentru a preveni îmbolnăvirile specifice sezonului rece, medicii recomandă vaccinarea antigripală, mai ales în cazul copiilor care au o imunitate mai scăzută și răcesc foarte des. De asemenea, este important ca un copil bolnav să fie izolat și să nu ajungă în colectivitate, pentru a nu îmbolnăvi și alți copii. O atenție deosebită trebuie acordată și felului în care este îmbrăcat copilul atunci cînd iese afară. Etichete: afecțiune |  îmbolnăviri |  numărului |  stabilit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [07:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se duce primarul Toma la Oxford

384 vizualizari Citeste tot
20 mai 2018 [11:42]  ACTUALITATE BUZAU

BMW-ul care a doborît arțarul

4555 vizualizari Citeste tot
19 mai 2018 [13:37]  ACTUALITATE

Cum va arata Dragaica 2018

366 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [15:43]  ACTUALITATE BUZAU

Cand va fi functional noul RMN din Spitalul Judetean

1123 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [14:13]  ACTUALITATE BUZAU

Incepeeeee! „BUZAU IUBESTE TEATRUL”

495 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [12:02]  ACTUALITATE BUZAU

Sorin Burlacu, revine la sefia Bibliotecii Judetene

652 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [10:23]  ACTUALITATE BUZAU

Nou punct de lucru al ISU la Padina

264 vizualizari Citeste tot
18 mai 2018 [07:49]  ACTUALITATE BUZAU

10 persoane,arestate in megadosarul DIICOT

492 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU