03 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 03 august 2017

Modernizarea blocului operator din Spitalul Judeţean, amînată

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1547 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Cea mai mare investiţie programată în ultimii ani în Spitalul Județean din Buzău este ţinută pe loc de contestaţii. Trei dintre firmele înscrise în cursa pentru un contract cu statul în valoare de aproape 4 milioane de euro au contestat rezultatul unei prime etape a licitaţiei organizate de Consiliul Județean pentru atribuirea lucrărilor. În final, toate reclamațiile au fost respinse, însă timpul acordat soluţionării-obligatoriu o lună-prelungeşte nejustificat licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor.          Anunțată încă de anul trecut și așteptată atît de cadrele medicale cît și de miile de pacienți din tot județul, modernizarea blocului operator al Spitalului Județean din Buzău bate pasul pe loc. Iar cauzele nu mai au legătură nici cu finanţarea, nici cu stuaţia concretă din teren, ci cu competiţia celor care vor să îşi adjudece lucrările. Constructorii se bat între ei, iar contestațiile depuse de trei dintre firmele participante la licitaţie amînă finalizarea licitaţiei pentru contractul a cărui valoare este de aproape 4 milioane de euro. Miza este foarte mare așa că inițial 18 agenți comerciali s-au arătat interesaţi de executarea lucrărilor. În final, în procedură au rămas doar cinci.  Cele trei contestaţii depuse de competitorii nemulţumiţi de rezultatele evaluării tehnice a ofertelor, au fost în final respinse. Acest lucru arată că nu au avut un real temei, dar întîrzie contractarea unor lucrări care nu au mai fost făcute în spital de patru decenii.

"Sînt anumiţi agenţi economici care au înţeles să participe la această licitaţie ca să renoveze blocul operator. Sîntem în fază de contestaţii, se vor rezolva probabil contestaţiile şi în momentul în care se va termina licitaţia, cu siguranţă se vor începe şi lucrările la blocul operator, pentru că asta este legislaţia", a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău. În fața valului de contestații care țin pe loc debutul multor investiţii publice, președintele Consiliului Județean atrage atenția asupra necesității schimbării legii achizițiilor publice.

Fără termen clar

Vestea proastă este că deocamdată nu poate fi dat un termen exact pentru începerea lucrărilor. În acest moment s-a încheiat procedura de evaluare tehnică a ofertelor depuse și urmează evaluarea financiară, timp în care pot fi depuse și alte contestații. Abia după aceste etape se atribuie lucrarea și se poate da startul reabilitării blocului operator. Va urma o perioadă grea pentru medici și pacienți pentru că vor rămîne deschise doar trei din cele șapte săli de operații. Dacă va fi cazul, medicii ar putea opera și noaptea.  Lunar, la Spitalul Județean Buzău au loc circa 800 de intervenții chirurgicale iar mai bine de jumătate dintre acestea sînt urgențe medicale.Etichete: amînată |  blocului |  Judeţean |  Modernizarea |  operator |  Spitalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

23 mar 2018 [18:29]  POLITIC BUZAU

Imprumutul lui Toma,luat la bani marunti

1 316 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [17:36]  ACTUALITATE BUZAU

UPDATE Codul a expirat, problemele rămân.

208 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [10:29]  ACTUALITATE BUZAU

Alte şcoli închise azi

366 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [10:28]  ACTUALITATE BUZAU

(VIDEO) Drumurile din judet, extreme adventure!

781 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [09:39]  ACTUALITATE GALATI

Zăpada roz, primele imagini

404 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [09:07]  MONDEN BUZAU

O buzoiancă e la cîrma noii producții de la Pro Tv

1041 vizualizari Citeste tot
23 mar 2018 [07:18]  POLITIC BUZAU

Ce ambiţii politice are primarul Toma

455 vizualizari Citeste tot
22 mar 2018 [19:00]  ACTUALITATE BUZAU

Cum onorează Buzăul un cetăţean belgian

494 vizualizari Citeste tot
22 mar 2018 [14:56]  ACTUALITATE BUZAU

Avem lista școlilor în care se suspendă cursurile!

3027 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU