30 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 30 septembrie 2019

Moartea fetiței din Focșănei impune măsuri. Localnicii spun că șoseaua e pistă de raliuri VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3566 vizualizari 0 comentarii

Viața unei fetițe de 10 ani din localitatea buzoiană Focșănei a fost curmată brusc de un șofer, care din cauza vitezei cu care gonea pe șosea, a reușit să frâneze după zeci de metri. Tragedia s-a produs duminică după-masă, în localitate, unde limita maximă admisă este de 50 de km la oră, dar șoferul avea cu mult mai mult de atât. O tragedie care a îndoliat o familie, care i-a șocat pe colegii și profesorii de la școala în care învăța fetița, dar care ridică și multe întrebare asupra măsurilor pe care le iau polițiștii pentru a împiedica astfel de tragedii.               

Accidentul în care a murit Alexia, o copila de 10 ani din Focșănei, a avut loc duminică după amiază, pe DJ 203 K. Fetita a mers la magazinul din localitate pentru a-și cumpăra o sticlă cu suc. Cunoscuții spun că fata s-ar fi întors din drum după ce ar fi constatat că a luat din raft alt sortiment decât cel pe care și-l dorea. Când a vrut să traverseze șoseaua, pe trecerea de pietoni, copila a fost pur și simplu spulberată de un autoturism al cărui șofer, după cum se vede din filmarea realizată de camerele de supraveghere din zonă, conduce cu o viteză atât de mare încât nu reușește să oprească decât la zeci de metri după impact. Mașina rulează cu fata pe capotă până când trupul ei este izbit de pământ. Localnicii povestesc cu groază cele întâmplate și spun că șoseaua pe care s-a produs tragedia este una periculoasă, pentru că mulți dintre șoferii circulă ca la raliu.
Copila spulberată pe zebră a ajuns duminică la Spitalul Județean Buzău  în stop cardio respirator iar medicii au resuscitat-o zeci de minute. Din păcate, nimic nu a readus-o la viață pe fetița de 10 ani.  Șoferul, un tânăr de 29 de ani de fel din Smeeni, dar care locuiește cu soția în Scurtești, a fost audiat după tragedie, însă Poliția nu a dispus nici o măsură în cazul lui, în afara întocmirii unui dosar penal pentru ucidere din culpă.
Luni, la Școala generală nr. 5 din Buzău, unde Alexia era în clasa a treia,  a fost o atmosferă greu de descris în cuvinte. Copiii, care știu ce s-a întâmplat cu colega lor sunt, sunt pur și simplu șocați. Pentru a nu îngreuna și mai mult situația, cadrele didactice au decis ca în clasa în care învăța fetița să nu fie aprinse lumânări ori așezate flori pe banca ei. Toate acestea nu ar face decât ca trauma trăită de copii să fie și mai mare.
”Alexia era un copil foarte conștiincios, deosebit, un copil cuminte și respectuos, învăța foarte bine. Era un copil implicat în toate activitățile clasei, atât ea cât și părinții erau foarte implicată și era o colaborare extraordinară, era un copil deosebit. Colegul ei de bancă a întrebat cu cine va mai sta pentru că Alexia nu mai este. Acești copii sunt foarte afectați, sunt foarte sensibili, după această tragedie. Au fost foarte legați, durerea este foarte mare, au simțit ca și cum un membru al familiei a dispărut. Am zis să să ne amintim așa cum era, să-I păstrăm vie memoria pentru că ea e oricum  în sufletele noastre, ne rugăm pentru ea să ajungă acolo sus, unde îi este locul”, a declarat Alina Roșca, învățătoare fetiței.  

Între timp, oamenii șocați de sfârșitul fetiței de 10 ani care traversa așa cum a fost învățată, pe zebră, se întreabă ce măsuri ia Poliția pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. Mulți dintre localnicii din zona Focșănei se plâng că șoseaua pe care s-a produs tragedia este una pe care se circulă cu mare viteză iar șoferii nu încetinesc nici în zona trecerilor de pietoni. De altfel, pe același marcaj pietonal, ar mai fi fost ucisă în trecut o fetiță de 7 ani, spun oamenii locului. Pentru ca astfel de nenorociri să nu se mai repete, oamenii solicit Poliției amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabil dar  și să înăsprească verificările și controalele radar în zonă.  
 

”Dumnezeu sa o ierte.Dumnezeu sa va intareasca!!Astia sunt nemernicii care se cred mari șmecheri la volan si ne omoara copiii. MERG CU VITEZA , MERG BAUTI, CU FIGURI, Politia nu i -a nici o masura. Astia nu trebuiesc iertati😡😡😢😢fara drept de a mai conduce.😢”
, este unul dintre mesajele postate la știrea cu fetița ucisă pe zebra.
”Nu numai viteza ucide si ...nepasarea , nu exista trotuare , nu limitatoare de viteza ...citi trebuie sa mai moara in aceasta localitate ?”, este un alt mesaj.

”Dumnezeule,cata durere!!!
M-am uitat pe filmulet..ce viteza avea nenorocitul..as ruga pe toata lumea,sa iesim si sa strigam cat putem,sa se faca ceva pentru a se stopa astfel de nenorociri..ce nevoie mai avea ala de dovada pentru  15 zile??? de ce sa doarma linistit seara si sa se bucure ca poate bea o bere si poate fuma linistit cu prietenii??? Cum sa nu observe el acea fetita???cum sa circule cu asa viteza????cum???”,
scrie un alt internaut revoltat de drama copilei de 10 ani.
De menționat că șoferul care a produs tragedia are permisul suspendat după accidentul soldat cu moartea fetiței, însă, conform legii, primește dovadă cu drept de circulație pentru 15 zile.


Etichete: șoseaua |  fetiței |  Focșănei |  impune |  Localnicii |  Moarea |  măsuri |  pistă |  raliuri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU