18 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 18 noiembrie 2019

Ministerul Sănătății: când începe vaccinarea anti HPV

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2464 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Direcțiile de sănătate publică din regiune vor primi săptămâna aceasta primele doze de vaccin anti HPV, cu care se va da startul, anul viitor, campaniei de imunizare a fetițelor împotriva cancerului de col uterin.
 Ministerul Sănătății anunță că începând de săptămâna aceasta vor fi distribuite în toată țara primele 20 de mii de vaccinuri anti HPV.                
Campania de vaccinare va începe în ianuarie 2020. Fetițele vor fi vaccinate în cabinetele medicilor de familie. Vaccinul se adresează fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, care au solicitat în anii 2017 și 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat imunizarea. Campania de  vaccinare  va fi precedată de o acțiune de informare și conștientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV și protecția oferită de vaccin, precum și de susținere a medicilor și farmaciștilor în transmiterea informațiilor clare și corecte despre vaccinarea împotriva HPV derulată de către furnizorul de vaccin.
Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie și către medicii de familie să se informeze cu privire la vaccinarea antiHPV și să transmită aceste informații transparent și corect către părinți pentru ca aceștia să poată lua cea mai bună decizie pentru fetițele lor.                 
 România  a mai încercat și în trecut să introducă vaccinul anti HPV în  calendarul de imunizare, însă din cauza reticenței părinților și a dezinteresului multor medici de a informa pacienții, acțiunea a fost sortită eșecului.Etichete: începe |  gratuită |  Ministerul |  Sănătății |  vaccinarea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU