05 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 05 septembrie 2019

VIDEO Militar din Buzău ucis în Afganistan

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 3128 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Militar din Buzău, ucis în Afganistan

Un militar buzoian în vârstă de 38 de ani a căzut, la datorie, astăzi, în urma unui atac produs în Kabul. Este vorba despre un militar care plecase de la unitatea militară 01847 Parasutisti din Crâng. Încadrați în trupele speciale, militarii acestei unități sunt luptători de elită antrenați pentru misiuni speciale. Ciprian Ștefan P. era militar de carieră, căsătorit și tatăl a doi copii.


Militarul se afla într-o misiune de patrulare în momentul în care o mașină capcană a explodat în Green Zone, cartier din orașul Kabul în care a avut loc și atacul de acum două zile asupra misiunii diplomatice române.
În atacul de astăzi, cel puţin zece persoane au murit şi alte 40 au fost rănite. Familia militarului buzoian a fost deja anunțată, Ministerul Apărării Naționale trimițând un mesaj de condoleanțe.

În urmă cu puțin timp, Ministerul Apărării Naționale a confirmat identitatea militarului român care şi-a pierdut viaţa în Afganistan. Este vorba despre caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul.

Iată comunicatul MApN:

Militarul și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.
Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Cipirian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și transmite condoleanțe familiei îndoliate.
Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.Etichete:  |  Afganistan |  atentat |  Buzau |  kabul |  masina capcana |  parasutisti |  ucis |  militar
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 sep 2019 [11:21]  MONDEN BUZAU

Sărbătoare mare pe 14 septembrie

603 vizualizari Citeste tot
13 sep 2019 [09:41]  ACTUALITATE BUZAU

O zi fără apă potabilă

749 vizualizari Citeste tot
12 sep 2019 [15:40]  ACTUALITATE BUZAU

Tineri răniți într-un accident pe DN 1 B

599 vizualizari Citeste tot
12 sep 2019 [09:33]  ACTUALITATE BUZAU

Un erou, condus pe ultimul drum FOTO&VIDEO

1741 vizualizari Citeste tot
12 sep 2019 [09:19]  ACTUALITATE BUZAU

Nu mai contenesc cutremurele în zona Vrancea

595 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU