20 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 20 septembrie 2019

Mihaela Bilic, la MedikaTV: ”Alegeți pâinea care conține acest ingredient. E mai ușor de digerat”

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2626 vizualizari 0 comentarii

Piața din România este invadată de numeroase tipuri de pâine. Cu făină albă, neagră, cu secară ori semințe, pâinea noastră cea de toate zilele este astăzi pregătită pentru toate gusturile. Dar care e cel mai sănătos tip de pâine?
Răspunsul l-a oferit medicul nutriționist Mihaela Bilic, invitată la emisiunea Telemedika de la Medika Tv:

”Făina ar trebui să nu fie atât de albă și rafinată, să ne intoarcem la procedeele tradiționale de preparare a pâinii. În goana noastră de a face totul cât mai repede nu mai avem nici timp, nici răbdare să lăsăm pâinea la dospit, lucru foarte important. Pâinea cu maia, lăsată la dospit nu dă intoleranță la gluten pentru că bacteriile din maia metabolizează deja o parte din gluten. Este o pâine mai ușor de digerat.”
Renumitul nutriționist a adăugat la Medika că moderația trebuie să fie cuvântul de ordine atunci când vorbim de alimentație și de modul de  a ne hrăni. Putem mânca tot ce ne place, însă totul trebuie să fie cu măsură, a mai spus medicul:”Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine, spre deosebire de multe persoane sănătoase care aruncă pâinea la gunoi. Merită să te bucuri de un lucru pe care organismul tău îl tolerează. Sunt oameni care și-ar dori să facă asta și nu pot, iar noi ne comportăm ca niște copii râzgâiați cărora li s-a urât cu binele”.

Detalii despre acest subiectși multe alte subiecte interesante despre nutriție și cum să ne hrănim sănătos puteți citi și  AICI  


Etichete: acest |  Alegeți |  Bilic |  conține |  digerat |  ingredient |  MedikaTV |  Mihaela |  pâinea
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU